16 aug. 2019 | 11:22

Vestea Digi pentru toți clienții: cum plătești rovinieta fără nervi și stat la cozi

ACTUALITATE
Vestea Digi pentru toți clienții: cum plătești rovinieta fără nervi și stat la cozi
Robin Worrall / Unsplash

Grupul Digi | RCS-RDS are câteva servicii de care nu toți clienții știu. Tocmai de aceea e bine să fii mai bine informat, că poți economisi timp. De exemplu, opțiunea cu rovinieta sigur te scapă de niște nervi și niște cozi.

Grupul Digi | RCS-RDS poate că nu-i cel mai mare operator pentru telefonie mobilă, dar prin campaniile de portare și-a asigurat câteva milioane de clienți. Pentru toți aceștia are și un avantaj suplimentar de oferit: plata rovinietei. În cazul în care n-ai mai folosit plata prin SMS până acum, ar trebui să știi cum se face și în ce condiții.

Cum folosești Digi ca să plătești rovinieta

Digi promite că ai cele mai mici tarife pentru SMS-urile prin care achiți rovinieta: 1,19 eurocenti/SMS (cu TVA inclus). Are și o pagină dedicată, pe site, unde poți afla cât plătești și cât poți circula de acei bani, în funcție de vehicul.

  • Categoria A: 7 zile cu 3 euro
  • Categoria B: 7 zile cu 5,88 euro
  • Categoria C: 1 zi cu 3,97 euro
  • Categoria D: 1 zi cu 6,85 euro
  • Categoria E: 1 zi cu 8,76 euro
  • Categoria F: 1 zi cu 10,68 euro

Ca să profiți de opțiunea asta de la Digi, trebuie să trimiți SMS la 7500 cu numărul de înmatriculare urmat de litera corespunzătoare categoriei. De exemplu: trimiți textul B54AJV A.

Apoi, vei primi un SMS, prin care vei fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate. Mai primești și informații cu privire la costul rovinietei și la costul total al tranzacției. Exemplu: Vrei rovinieta cat. A (autoturism) – 7 zile, pentru B54AJV tarif 3 EUR. Cost total 2,52 EUR TVA. Trimite DA pentru confirmare sau INFO pentru tip vehicul).

Vei confirma emiterea rovinietei prin trimiterea unui nou SMS cu textul „DA”. În ultimă fază, mai primești un SMS după plata făcută prin Digi. Datele pe care le primești sunt acestea: seria rovinietei; nr. de înmatriculare al vehiculului; categoria rovinietei; anul, luna, ziua și ora expirării valabilității acesteia (data și ora de început a valabilității rovinietei vor fi data și ora confirmării de către operatorul de telefonie mobilă a tarifării rovinietei).