Veste proastă pentru Dacia: ce se întâmplă cu înmatriculările din România

Veste proastă pentru Dacia: ce se întâmplă cu înmatriculările din România

Din această toamnă, Dacia are un rival mai puternic în Ford, care a anunțat modelul Puma. Cum încheie însă compania acest an, înainte să vină cu noile modele din 2020 și 2021?

Dacia Duster și Sandero sunt cele două modele care s-au remarcat cel mai mult în 2019 prin vânzări bune în Europa. Însă în noiembrie livrările de autoturisme Dacia au înregistrat o scădere de 7,2% în Europa. Totodată, cota de piaţă a producătorului a scăzut la 3,4%, de la 3,9% în perioada similară din 2018.

Vestea mai bună e la bilanțul pe tot anul. Astfel, înmatriculările de mașini Dacia, în Europa, au ajuns la 532.086 de unităţi în primele 11 luni din 2019. Per total, înseamnă o creștere de la 487.908 de vehicule înmatriculate în aceeași perioadă din 2018.

Aceste date au fost furnizate de Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) și sunt valabile pentru ţările Uniunii Europene (UE) şi cele ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Cum s-a descurcat Dacia în România până acum?

În ceea ce privește parcursul pe piața din România, Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România (APIA) a raportat cifrele pe care le-a primit de la dealeri. Astfel, au fost 160.142 de autoturisme facturate și vândute, în primele 11 luni ale anului, în condițiile în care au fost înmatriculate, în același interval, doar 147.789 autoturisme.

Diferența pe care o vezi între aceste cifre e din cauză că unele mașini vândute circulă cu numere provizorii. Asta le face să nu figureze, încă, în cifrele DRPCIV, notează Profit.ro.

Cât despre Dacia, în acest context, a înregistrat o scădere pe piața locală, la fel ca Ford.

Au fost vândute doar 4.003 autoturisme autohtone, față de 5.498 anul trecut, în noiembrie. Iar în primele 11 luni, segmentul a cumulat 48.711 autoturisme, cu numai 5,4% mai multe față de anul trecut. Segmentul vehiculelor de import s-a comportat mai bine în noiembrie, cu 11.733 unități livrate, cu 12,4% mai multe decât anul trecut.

Pe intervalul ianaurie – noiembrie au fost livrate 111.431 autoturisme de import noi, cu 12,5% mai multe față de anul trecut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Economica