06 aug. 2019 | 13:17

Veste de la Renault: arată ca Dacia Sandero, dar e un monstru pe șosele

ACTUALITATE
Veste de la Renault: arată ca Dacia Sandero, dar e un monstru pe șosele

Renault dedică foarte multă atenție pieței din America de Sud. Acolo ajung modele Dacia vândute sub emblema Renault. În urmă cu câteva săptămâni a introdus modele clasice, ca Logan, Sandero și Stepway. Acum a venit timpul unei mașini speciale.

În iulie, Renault a anunțat modele noi pentru piața din America de Sud. Aceste trei modeleau fost lansate, inițial, sub marca Dacia. Acum, pregătite pentru 2020, sunt sub marca Renault și doar pentru America de Sud. Designul e mai bun, calitatea elementelor din interior e mai ridicată și există transmisie automată CVT X-Tronic pentru cei interesați.

Tot pentru 2020, Renault a pregătit și-un Sandero special. Nu-i ca cel pe care îl știi vândut sub marca Dacia, ci e unul creat special ca să domine șoseaua.

Ce are special Renault Sandero RS, această Dacia pentru curse

Renault Sandero RS

Renault Sandero RS

Noul Sandero RS de la Renault urmează o serie destul de apreciată în America de Sud. Atât de apreciată, încât sunt oameni care-și fac modelele lor speciale, pentru că nu ajung să pună mâna ppe una. Sandero RS a fost lansată, inițial, în 2015. În 2017 a ajuns pe piață o nouă versiune, iar în 2020 va fi încă una.

Renault Sandero RS pentru 2020 arată ceva mai sportiv decât orice mașină Dacia ai mai văzut. Ca motorizare, folosește un motor de 2.0 litri de 148 CP și un cuplu de 205 Nm, când e alimentat cu etanol, și are 143 CP și un cuplu de 201 Nm când e pe benzină. Are o cutie cu șase viteze și accelerează de la 0 la 100 de km/h în 8 secunde. Poate atinge o viteză maximă de 202 km/h.

Renault Sandero RS

Renault Sandero RS

Producătorul a dotat mașina cu trei moduri de condus: Standard, Sport și Sport+, iar sistemul de infotainment Media Nav e disponibil. Are aer condiționat automat, cruise control și un preț care începe de la circa 17.700 de dolari în Brazilia.

La exterior, mașina arată ca o Dacia tunată de un designer. Câteva elemente care să-ți aducă aminte că e Renault Sport, câteva care să-ți aducă aminte că e bună și pe pistă, jante speciale și sistem LED pentru iluminare.