Momentul când regreți din nou că nu ai cumpărat Bitcoin. Cât valorează acum

Momentul când regreți din nou că nu ai cumpărat Bitcoin. Cât valorează acum

Astăzi este probabil o zi când regreți din nou că nu ai cumpărat bitcoin deoarece prețul criptomonedei a explodat, la fel ca în decembrie 2017.

Valoarea monedei a urcat într-un ritm alert în ultima lună, iar această ascensiune seamănă cu cea din decembrie 2017, atunci când valoarea unui bitcoin a depășit pragul de 20.000 de dolari.

Criptomoneda a crescut în valoare cu 14% miercuri, 26 iunie, și a ajuns la o valoare de 12.900 de dolari pentru prima dată din ianuarie 2018. Asta înseamnă că valoarea bitcoin a crescut cu 200% din aprilie până în prezent, dar înseamnă și câștiguri zdravene pentru cei care au cumpărat bitcoin în lunile trecute.

Rămâne de văzut dacă moneda își va continua ascensiunea și dacă va ajunge sau va depăși valoarea atinsă în decembrie 2017.

Prețul unui bitcoin crește din nou

Această creștere accelerată a valorii bitcoinului a crescut și miza pentru traderi, ce trebuie să analizeze dacă aceasta este o bulă sau nu. În 2018, când bula s-a spart, s-a șters 700 de miliarde de dolari din piața cripto.

Moneda virtuală a crescut foarte mult în decembrie 2017 pentru ca apoi să scadă vertiginos până sub 6000 de dolari în februarie 2018. Este greu de spus dacă valoarea criptomonedei va rămâne în jurul acestei sume sau va crește din nou. Ce este cert este faptul că această veste va atrage din nou mai mulți cumpărători, în speranța unui câștig rapid, la fel ca și acum doi ani.

Moneda creată de Satoshi Nakamoto s-a apreciat și în ziua în care Facebook a anunțat Libra, propria criptomonedă. Moneda nu este concepută să fie un bun speculativ, precum bitcoin, ci este o formă de bani digitali susținută de active. În viitor ai putea folosi Libra pentru servicii online și offline.

Pentru început, oficialii Facebook văd utilizatorii folosind Libra pentru a trimite bani peste granițe, fără comision. Acest serviciu ar fi excelent mai ales pentru persoanele din țări nebancarizate ca cele din Africa sau Asia de Sud Est.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Bloomberg