Utilizatorii de Microsoft Edge, ”agresați” să treacă la Google Chrome: care este motivul

Utilizatorii de Microsoft Edge, ”agresați” să treacă la Google Chrome: care este motivul

Relația dintre Microsoft și Google a fost deseori una tensionată, dar cea mai recentă dovadă de agresivitate dintre cei mai importanți giganți din tech vine de la Google.

În urmă cu câțiva ani, Microsoft obișnuia să-și creeze campaniile de promovarea prin criticarea serviciilor oferite de Google. Creatorii Windows au făcut tot ce era omenește posibil pentru a te face să ții minte că reclamele pe care le vezi pe Google sau în Gmail pleacă, de multe ori, de la conținutul emailurilor pe care le ai în Inbox.

De această dată, a venit rândul celor de la Google să pună piciorul în prag. Deși ai fi crezut că lansarea unei versiuni de Microsoft Edge pe bază de Chromium este o dovadă de înțelegere între companiile americane, realitatea este cu totul alta. Oficialii gigantului din Mountain View se pare că fac presiune pe pe cei care testează noul Edge aflat în beta să treacă la Chrome.

În ultimele zile, după ce s-a lansat și versiunea de macOS a Edge, numărul celor care au început să testeze browserul a crescut semnificativ. În același timp, au început să apară rapoarte legate de notificări pe care mai mulți utilizatori le văd pe YouTube. În mod implicit, aceștia se confruntă cu o interfață veche a celui mai popular serviciu de streaming. În momentul în care forțează încărcarea versiunii actuale, pentru a activa tema întunecată, de exemplu, se confruntă cu un mesaj cât se poate de clar.

Notificarea cu pricina te invită să descarci Google Chrome, pe motiv că Microsoft Edge nu suportă noua versiune de YouTube. Ca pachetul să fie complet, după invitația la Chrome, vezi și un mesaj conform căruia ”Suportăm cele mai noi versiuni de Chrome, Firefox, Opera, Safari sau Edge.” Browserul Microsoft este prezent pe listă, dar probabil că se referă la versiunea anterioară de Edge, nu la varianta construită pe Chromium. Una peste alta, poate e vorba de o problemă temporară sau un bug ce se va remedia în următoarele zile. Dacă nu, astfel de practici anti-concurențiale ale Google au mai fost subiect de proces în trecut.