26 mai 2019 | 12:05

Urmașul bătrânului Game Boy este o consolă portabilă cu manivelă

ACTUALITATE
Urmașul bătrânului Game Boy este o consolă portabilă cu manivelă

Dacă ți-ai dorit să te joci pe o consolă portabilă modernă care să-ți aducă aminte de experiența unui Game Boy, Playdate s-ar putea să fie pentru tine.

În contextul în care te poți juca aproape orice joc pe smartphone, nevoie de o consolă dedicată portabilă a scăzut semnificativ în ultimul deceniu. Cu toate acestea, creatorii popularului Firewatch sunt de altă părere. Din acest motiv, au anunțat Playdate, o consolă cu manivelă pe lateral care va ajunge în magazine la începutul anului viitor.

Panic este un studio de dezvoltare cunoscut mai ales pentru realizare de software pentru Mac și iOS. Pe lângă aplicații precum Coda și Transmit, ei au creat jocul Firewatch, iar acum își propun să intre pe piața de hardware cu o consolă unică din mai multe puncte de vedere.

Deși la prima vedere s-ar putea să-ți aducă aminte de un Game Boy, datorită celor două butoane A / B și a D-Pad-ului din stânga, similaritățile se încheie acolo. Aceasta este o consolă modernă, cu acces la internet și o serie de jocuri pe care le vei putea descărca în timp. Manivela de pe lateral nu este doar de design, ci facilitează interacțiunea cu anumite jocuri, precum Crankin`s Time Travel Adventure, care va veni implicit pe dispozitiv.

Ecranul este de 2,7 inci, un LCD alb-negru, realizat de cei de la Sharp. Are o rezoluție nativă de 400 x 240 pixeli, fără retroiluminare. În schimb, este foarte reflexiv, iar lumina ambientală ar trebui să te ajute să vezi ce se întâmplă pe Playdate într-o varietate de circumstanțe. Deși tehnologia pare arhaică, sporește semnificativ autonomia aparatului și reprezintă o parte importantă din experiență.

Fiecare Playdate îți va oferi acces gratuit la 12 jocuri, gândite ca un sezon. Ideea este că nu le vei avea pe toate din prima zi, ci vor fi deblocate în fiecare săptămână de la achiziție. Ține de tine să le descarci pe aparat, dacă te încântă. Momentan, nu se cunoaște lista completă a jocurilor, ci doar numele primului.

În funcție de feedbackul utilizatorilor și de vânzări, cei de la Panic au confirmat că ar putea exista un al doilea sezon de jocuri, dar acelea vor fi contra cost. Consola Playdate are Bluetooth și Wi-Fi, nu include o componentă multi-player și se încarcă prin USB C. Dimensiunile sale sunt 74 x 74 x 9 milimetri. Sistemul de operare este unul proprietar.

Playdate va costa 149 de dolari când va ajunge pe piață la începutul anului viitor, împreună cu cele 12 jocuri. Precomenzile vor fi deblocate la finalul acestui an. În privința țărilor din care o vei putea cumpăra, acest detaliu este necunoscut.

playdate consolă portabilă

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele