07 aug. 2019 | 18:00

Camerele de pe OnePlus tocmai ce au devenit mai deștepte. Trebuie doar să faci ultimul update și vei fotografia mult mai bine!

ACTUALITATE
Camerele de pe OnePlus tocmai ce au devenit mai deștepte. Trebuie doar să faci ultimul update și vei fotografia mult mai bine!

Un smartphone poate fotografia mai bine după o actualizare de software, iar exact așa este cazul pentru OnePlus. Ce se schimbă.

Android Q încă nu s-a lansat, iar Google mai pregătește o rundă de public beta înainte de a face disponibil sistemul de operare pentru toată lumea. OnePlus lucrează la propria versiune de Android Q beta, iar cei de la XDA Developers au pus mâna pe un build și au descoperit că aplicație de cameră a OnePlus va primi noi funcții în următorul update.

OnePlus adaugă un mod de focus tracking și unul de macro pe OnePlus 7 Pro

Prima schimbare se numește focus tracking și este util atât pentru fotografiere, cât și pentru video. Pe scurt, focus tracking păstrează oamenii, pisicile sau câinii tot timpul în focus, chiar dacă se mișcă. Atunc când faci o fotografie unui om sau unui animal de companie este foarte important ca acesta să fie în clar, însă subiectul nu stă tot timpul nemișcat.

Cu acest mod te-ai putea asigura că îți ies mai des fotografiile, chiar dacă pisica sau câinele tău nu are chef să pozeze. Poți vedea exact cum funcționează în acest video.

Acest mod de fotografiere ar trebui să fie disponibil în Android Q pe smartphone-urile OnePlus 7.

A doua schimbare este introducerea modului macro, ce te ajută să obții fotografii mai bune, mai aproape de subiect. Modul se numește Super macro și ți-ar permite să te apropri până la 2,5 centimetri de subiect. Flash-ul este dezactivat în acest mod de fotografiere. Acest mod macro pare să fie disponibil exclusiv pe OnePlus 7 Pro.

Telefonul chinezilor nu are un senzor macro precum Honor 20 Pro, așa că, cel mai probabil se va folosi senzorul ultrawide pentru ca focusul să fie făcut corect. Asta se întâmplă în cazul Mate 20 Pro sau P30 Pro de la Huawei. Nu putem decât aștepta lansarea Android Q.