Un nou serviciu de streaming, disponibil în România: toate filmele online sunt gratuite

Un nou serviciu de streaming, disponibil în România: toate filmele online sunt gratuite

În cazul în care nu aveai acces la suficient de multe servicii de streaming pe teritoriul României, te vei bucura să afli că tocmai a fost lansat unul nou, iar accesul este complet gratuit.

Afinitatea noastră pentru streaming pe orice dispozitiv a dus la un val imens de platforme care oferă filme și seriale online. După ce am avut parte în ultimele luni de Disney+ și Apple TV+, a sosit momentul pentru un alt concurent în acest domeniu al divertismentului. Este vorba de Plex.

Sunt șanse foarte mari să fi auzit de Plex de-a lungul anilor. Aplicația cu pricina a devenit populară datorită faptului că era cross-platform și te ajuta să-ți accesezi întreaga librărie de conținut multimedia de pe o varietate foarte mare de dispozitive. Acum, micuțul progrămel se distanțează de acel trecut în care te ajuta să te uiți la filme piratate de parcă le vedeai pe Netflix și îți oferă conținut video legal, cu o librărie de start foarte atrăgătoare.

În mod previzibil, nu vei avea parte de același conținut în fiecare colț al mapamondului, iar accesibilitatea filmelor și serialelor depinde de drepturile de distribuție obținute de Plex în diverse teritorii de pe glob. Chiar și în aceste condiții, să lansezi din start un serviciu global de streaming implică un efort titanic. Nici măcar Apple TV+ nu a reușit să ajungă în România, cu șase seriale și vreo două filme.

Pentru materializarea acestui proiect, creatorii Plex au încheiat niște contracte cu Metro Goldwyn Mayer (MGM), Lionsgate, Legendary și Warner Bros. Lista de filme disponibile va fi actualizată în permanență, dar, din păcate, nu au subtitrare în Română. Din start, Plex este disponibil pe Apple TV, Android TV, iOS și Android, dar îl poți accesa și de pe laptop sau desktop prin accesarea plex.tv/freetv. Pentru autentificare, poți folosi contul de Facebook sau îți poți crea unul nou, doar pentru asta.