Uber devine alternativă la Revolut: ce este Uber Money și cum va ajuta șoferii

Uber devine alternativă la Revolut: ce este Uber Money și cum va ajuta șoferii
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
08:27 29.10.2019

Uber a anunțat lansarea unei divizii dedicate, specializată pe servicii financiare și mecanisme de plăți. Aceasta este intitulată Uber Money și pare să aibă multe în comun cu Revolut. Cei care vor avea însă cel mai mult de câștigat din noua platformă sunt șoferii companiei.

În mod tradițional, un șofer de Uber este plătit odată la două săptămâni, prin transfer bancar. Pentru că mulți nu erau mulțumiți de acest sistem, Uber Money vine în întâmpinarea nevoilor lor. După implementarea la scară largă a noului serviciu, aproximativ patru milioane de șoferi vor fi plătiți după fiecare cursă, fără comisioane sau alte costuri suplimentare ascunse.

Va exista și un card Visa de debit pentru contul tău de Uber Money pe care vei primi până la 6% bani înapoi pentru achizițiile de combustibil. Retragerile de bani de la bancomat se vor desfășura fără taxe. Nu există nici măcar un comision anual de administrare al contului. Posesorii acestor carduri noi vor primi 5% bani înapoi în Uber Cash atunci când folosesc servicii Uber sau 3% la orice alte achiziții.

În plus, la fel ca în cazul Revolut, Uber îți va pune la dispoziție un portofel virtual, unde vei vedea rapid istoricul tranzacțiilor tale și îți va fi ușor să îți administrezi finanțele sau să faci plăți. Întregul sistem va putea fi accesat și direct din aplicația Uber Driver pentru șoferi sau Uber Eats pentru livratori.

Dacă totul merge bine și noul serviciu va câștiga popularitatea, Uber speră să-l integreze cu Apple Pay și Google Pay pe parcursul anului viitor. În acest fel, îți vei putea folosi telefonul pentru plăți cu banii din serviciul Uber Money, fără să-i mai scoți de la bancomat sau să-i transferi într-un cont tradițional. În prima fază, accentul se pune pe șoferii de Uber și livratorii de Uber Eats. Va fi interesant să vedem cum evoluează pe termen lung aceste alternative la serviciile bancare tradiționale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: