23 ian. 2019 | 14:30

Uber vrea să te recompenseze că folosești serviciul cu beneficii extra

ACTUALITATE
Uber vrea să te recompenseze că folosești serviciul cu beneficii extra

Uber vrea să te recompenseze că folosești serviciul și de acum îți va acorda puncte de loialitate în funcție de cât e mult ai folosit Uber și Uber Eats. Cu cât ai mai multe puncte cu atât ai mai multe beneficii.

Compania de ridesharing vrea să-și răsplătească clienții fideli cu beneficii, în funcție de cât de mult cheltuiec și folosesc aplicația. Drept urmare, poți să câștigi beneficii precum preluare cu prioritate la aeroport, menținerea unui preț fix între două locuri favorite (birou și acasa, de exemplu), anulări de curse flexibile și altele.

Deocamdată serviciul este disponibil doar în câteva orașe din Statele Unite, dar ar trebui să se lanseze curând pe tot teritoriul. Încă nu știm când acest program de loialitate ar putea apărea în Europa sau România, însă dacă are succes în SUA atunci va ajunge și pe aici cât de curând.

beneficii

Utilizatorii de Uber primesc un punct pentru fiecare dolar cheltuit în Uber Pool și Uber Eats, primesc două puncte pentru fiecare dolar cheltuit cu UberX și trei puncte pentru Uber Premium. Pachetele de beneficii sunt împărțite pe Gold, Platinum și Diamond. Cel mai scump necesită 7500 de puncte și primești beneficii exclusive precum „support premium”, transport gratuit pentru trei comenzi Uber Eats, acces la șoferi bine pregătiți și mașini mai bune.

Poate cel mai interesant beneficiu este prețul fix între două locații (price protection), indiferent dacă este cerere mare, dacă plouă, dacă e noapte sau dimineața. Pentru a accesa beneficiul trebuie să ajungi la pachetul Platinum adică 2500 de puncte. Asta înseamnă că ar trebui să folosești UberX de cam patru ori pe săptămână și Uber Eats de cel puțin două ori pe lună. Pachetul ar putea fi potrivit pentru utilizatorul care depinde de Uber să ajungă la muncă.

Este o strategie care poate va ajuta compania să-și păstreze clienții să mai acceseze servicii similare, dar mai ieftine precum Lyft sau Taxify.