Trump a spus (iar) o prostie: morile de vânt cauzează cancer

Trump a spus (iar) o prostie: morile de vânt cauzează cancer

Președintele Statelor Unite ale Americii Donald Trump nu este cunoscut pentru argumentele științifice pertinente. Mai nou, a spus că morile de vânt cauzează cancer.

Trump a spus în cadrul unei cine cu republicanii că morile de vânt ar putea cauza cancer. Mai exact, el a zis că morile de vânt reduc, înainte de toate, valoarea proprietăților din preajmă, dar și că „se zice că zgomotul cauzează cancer”. Mai apoi, a încercat să imite zgomotul pe care îl fac morile de vânt. Până în prezent, nu există vreo dovadă științifică care să arate că zgomotul turbinelor poate cauza cancer.

Trump a mai spus că orice zonă care are mori de vânt este practic un cimitir pentru păsări. Trump a făcut atât de mult caz de morile de vânt pentru a o lua în glumă pe Hillary Clinton, politiciana care i-a fost rivală în timpul alegerilor prezidențiale din 2016 și care a încercat să convingă oamenii să facă tranziția de la energie emisă de arderea cărbunilor la cea eoliană.

El a mai criticat o dată ideea și în urmă cu o lună, după cum arată Washington Examiner. „Știți, Hillary voia să pună mori de vânt peste tot”, a zis el. „Să montăm niște mori de vânt. Când vântul nu suflă, te rog să oprești televizorul, dragă, te rog. Nu este vânt, te rog să oprești televizorul repede”.

Acestea nu sunt primele dăți când Trump vine cu teorii care nu au niciun sens. La începutul lui 2019, când mai multe state din SUA erau de-a dreptul înghețate în urma vortexului polar, el a postat pe Twitter următorul mesaj: „Aveți grijă și încercați să stați în casele voastre. Mari regiuni din țară suferă de cantități imense de zăpadă și de frig care aproape că doboară recordurile. Fantastic cât de mare este acest sistem. Nu ar strica să avem parte acum de puțin din acea încălzire globală bună și de modă veche!”.

Ar fi puțin naiv să credem că opiniile pseudo-științifice ale lui Trump se vor opri aici, așa că rămâne de văzut când va spune următoarea perlă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: