Motivul pentru care trotinetele electrice nu sunt atât de prietenoase cu mediul înconjurător

Motivul pentru care trotinetele electrice nu sunt atât de prietenoase cu mediul înconjurător

Din ce în ce mai multe persoane aleg să se deplaseze pe trotinete electrice, însă acestea n-ar fi atât de bune pentru mediu precum ai crede.

Evident, trotinetele electrice au multe beneficii: te ajută să ajungi rapid și ușor la destinație și să nu-ți mai bați capul cu mijloacele de transport în comun sau cu traficul de pe șosele. De asemenea, pentru că sunt vehicule electrice, aceste trotinete nici n-ar contribui la poluarea mediului înconjurător. Totuși, un studiu recent arată că lucrurile n-ar sta chiar așa.

Impactul pe care aceste vehicule electrice îl au depinde mult de felul în care sunt fabricate și cât de rezistente sunt.

Cât de mult poluează circulația cu trotinete electrice

O echipă de cercetători de la North Carolina State University au ajuns la concluzia că deși acestea nu poluează atmosfera atunci când circulă pe străzi, nu sunt tocmai nepoluante, în ansamblu. Astfel, atât procesul de fabricație al trotinetelor electrice, cât și materialele necesare pentru fabricarea cadrului, roților și bateriei sunt responsabile pentru emisii de dioxid de carbon în atmosferă.

Dacă adaugi la asta și durata de viață a unei trotinete electrice, situația stă și mai rău, din cauza faptului că acestea se deteriorează relativ rapid și e nevoie să fie fabricate constant.

În plus, o altă sursă de emisie de gaze cu efect de seră sunt și vehiculele adiționale care circulă pe străzi și colectează aceste trotinete electrice la sfârșitul zilei. Procesul prin care trotinetele electrice sunt strânse, încărcate și ulterior aduse înapoi pe străzi are un impact semnificativ în ceea ce privește emisiile de gaze cu efect de seră.

Astfel, cercetătorii au subliniat că din circulația pe trotinetele electrice rezultă mai multe emisii de gaze cu efect de seră per milă decât în cazul circulației cu autobuzul, bicicleta sau mopedul.

Totuși, aceste trotinete electrice vor rămâne în continuare o opțiune mai bună decât mașina, când vine vorba de poluarea mediului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI