Doctorii ar putea începe să prescrie tratamente cu roboți sexuali

Doctorii ar putea începe să prescrie tratamente cu roboți sexuali

Roboții sexuali sunt o realitate care, într-o bună zi, ar putea fi inclusă în costurile asigurărilor medicale, potrivit psiholoagei și terapeutei specializate în sex Marianne Brandon.

În cadrul prezentării ei de la Applied Evolutionary Psychology Society’s Mental Health Symposium care a avut loc pe 4 iunie, Brandon a spus că într-o bună zi, doctorii ar putea ajunge să prescrie pacienților roboți sexuali hiper-realiști, în încercarea de a ajuta oameni disfuncționali din punct de vedere sexual. Acest lucru ar putea părea o soluție simplă la o problemă tristă, dar impactul pe care l-ar putea avea asupra societății ar fi inimaginabil.

Brandon a subliniat că roboții sexuali încă se află în stadiu de dezvoltare, dar că în următorii zece sau douăzeci de ani vom avea de a face cu roboți extrem de sofisticați. Aceștia vor putea să execute orice act sexual imaginabil. Ba mai mult, ar putea avea personalități – obedienți sau insolenți, inteligenți sau prostuți, serioși sau jucăuși.

Psiholoaga a spus că, cel mai probabil, membrii Congresului din SUA vor fi de acord cu o legislație care să permită doctorilor să prescrie pacienților roboți. Plata ar fi suportată de companiile de asigurări. Tocmai această ușurință a accesului ar putea duce la o suită bogată de probleme.

Una din ele va fi faptul că majoritatea roboților sexuali vor fi destinați publicului masculin, la fel cum este și pornografia din zilele noastre, iar acest lucru va duce la un dezechilibru. Dar o problemă chiar mai rea va fi cea pe care o vor aduce acești roboți relațiilor de cuplu. Ei vor fi, la urma urmei, partenerii ideali – atractivi, ascultători și mereu la îndemână. Oamenii vor fi mai puțin motivați să se implice în relații reale, iar dacă o vor face, vor fi mai puțin dispuși să rezolve problemele care apar de regulă într-o relație de cuplu.

Brandon crede că, deși roboții sexuali vor fi un beneficiu pentru o parte din oameni, pentru societate ca ansamblu și umanitate în general ar putea fi un inamic cumplit.

Citește și:
Sursa: Futurism