Toyota face vehiculul pe care l-ai mai văzut doar în filme SF

Toyota face vehiculul pe care l-ai mai văzut doar în filme SF

Toyota se apucă de construit vehicule spațiale pentru misiunile terestre pe Lună. Japonezii plănuiesc să trimită echipaj uman pe satelitul natural al Pământului, iar Toyota va da o mână de ajutor sau, mai bine zis, niște roți.

Am văzut un vehicul asemănător în serialul Lost in Space. În realitate, aceste autovehicule sunt impresionante datorită performanțelor off-road și tehnologiei pe care o încorporează. Autonomia acestor vehicule este, de asemenea admirabilă, iar Toyota e pe cale să se întreacă pe sine.

Agenția Japoneză de Explorare Aerospațială (JAXA) și Toyota vor colabora pentru ducerea la îndeplinire a unor misiuni îndrăznețe de aselenizare și de explorare a Lunii…cu echipaj uman, așa cum vezi în filmele și serialele SF. Iar japonezii ar trebui crezuți pe cuvânt, pentru că ei au făcut multe vise să devină realitate. Când spui Japonia, spui tehnologie.

toyota vehicul spatial

Experiența pe care o au cei de la Toyota va fi pusă în joc pentru construirea unuia sau mai multor vehicule de transport și explorare lunară, niște rovere capabile să străbată suprafața neregulată și anostă a satelitului natural al Pământului.

Producătorul auto nipon vrea să implementeze o tehnologie care să furnizeze vehiculului suficientă energie pentru o deplasare de peste 10.000 de kilometri (oare de ce nu se face asta și la mașinile electrice de pe Pământ?…dar, mai bine nu, pentru că prețul ar fi pe măsură).

toyota vehicul spatial

După cum s-a lăudat vicepreședintele JAXA, roverul ar urma să fie lansat în spațiu în 2029, iar misiunile cu echipaj uman pe Lună se vor desfășura abia prin anii ‘30 ai acestui secol.

Vicepreședintele JAXA Koichi Wakata este de părere că un vehicul presurizat pentru astronauți este o necesitate pentru că poate asigura mobilitatea rapidă și în siguranță a echipajelor umane pe suprafața Lunii.

toyota vehicul spatial

Trebuie însă luate în calcul condițiile extreme de acolo, unde gravitația este doar o șesime din cea de pe Terra, iar terenul este format aproape în întregime din cratere, stânci și dealuri. La acestea se mai adaugă și radiațiile cosmice și temperatura extrem de scăzută.

toyota vehicul spatial

Singurele detalii divulgate de JAXA și Toyota sunt dimensiunile vehiculului: șase metri lungime și aproape patru metri înălțime, cu un habitaclu de 13 metri cubi. Deși pare atât de mare din exterior, va fi spațiu disponibil doar pentru doi astronauți și, eventual patru, în caz de urgență.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Carscoops