Tot ce știi despre consumul de cafea, desființat de un nou studiu

Tot ce știi despre consumul de cafea, desființat de un nou studiu

După ce te-ai apucat să bei cafea, indiferent dacă ești adolescent sau ai 30 de ani, înveți că ar fi bine să nu abuzezi de acest obicei, pentru că s-ar putea să ai probleme. În realitate, situația nu este chiar atât de simplă.

Dacă ai băut o ceașcă de cafea și nu ți s-a făcut rău, ar trebui să poți bea zece cești de cafea fără consecințe. În mod real, reacția la cafea variază de la un om la altul, dar un studiu al cercetătorilor britanici publicat în The Guardian șterge cu buretele ce ai învățat despre limitele consumului de cafea.

La concluziile studiului pe care îl voi detalia mai jos au ajuns un grup de oameni de știință finanțați parțial de către Fundația Britanică pentru Inimă. La începutul proiectului, englezii au vrut să ajungă la o concluzie imposibil de dezmințit legată de afinitatea multora dintre noi pentru consumul de cafea.

În final, cercetătorii sunt de părere că dacă bei 25 de cești de cafea pe zi și ți-ai făcut un obicei din asta, impactul respectivului obicei asupra inimi și a arterelor nu este mai rău comparativ cu cei care beau o singură ceașcă. Momentan, nu este foarte clar dacă această analiză ar trebui să-ți dea undă verde să abuzezi de cafea, dar în cazul în care vei câteva cești în fiecare zi, se pare că nu ai de ce să-ți faci griji.

Pentru a trage concluziile, studiu a implicat separarea participanților în trei grupuri. Primii obișnuiesc să bea mai puțin de o ceașcă pe zi. Cei din al doilea grup consumă între una și trei cești pe zi, în timp ce membrii celui de-al treilea grup au băut până la 25 de cești de cafea în fiecare zi. La final, li s-au făcut o serie de test, inclusiv un RMN, pentru a vedea evoluția inimii și a sistemului circulatoriu din jurul organului. În contrast cu unele dintre studiile anterioare, Dr Kenneth Fung de la Universitatea Regina Maria din Londra a spus că nu vede nicio legătură între consumul de cafea și un impact negativ asupra fluxului arterial.

Citește și:
Sursa: The Guardian