Tor Browser pe Android îți sporește securitatea online, când ești în deplasare

Tor Browser pe Android îți sporește securitatea online, când ești în deplasare

Tor Browser continuă să fie cea mai sigură soluție de navigare pe internet, iar noua versiune de Android îți va oferi același grad de securitate în deplasare.

Tor Browser este disponibil de câțiva ani. Din cauza mecanismului de conectare pe care îl folosește și de înscriere în rețeaua Tor, acea experiență de navigare pe internet nu a put fi însă portată pe mobile, până acum. Browserul duce ideea de navigare în modul incognito la un alt nivel, iar urmărirea activității tale online de către terți tinde să devină imposibilă.

În cazul în care te-ai săturat de Google Chrome pe Android și erai de mult timp în căutarea unei soluții mai sigure, Tor Browser a fost lansat în mod oficial pe terminalele cu sistemul de operare creat de Google. Browserul se află în dezvoltare de mai bine de un an, iar o versiune alpha pentru cei mai aventuroși posesori de smartphone a fost lansată în luna septembrie a anului trecut.

Iterația anunțată astăzi este însă una semnificativ mai stabilă, chiar dacă pare totuși să fie ilustrată ca fiind mai degrabă un beta public, decât o iterație finală. La fel ca varianta pentru desktopuri, Tor Browser pentru pentru Android nu este neapărat un browser pentru toată lumea și implică un pic de cunoștințe tehnice pentru a profita la maxim de el. În principiu, trebuie să urmezi câțiva pași pentru a te conecta la rețeaua Tor, dar întregul proces a devenit semnificativ mai simplu în versiunea pentru smartphone-uri.

Deși este disponibil de mult timp, Tor Browser pentru Android s-ar putea să aducă gradul sporit de securitate pus la dispoziție de acest browser în mâinile unui număr semnificativ mai mare de utilizatori. Această lansare vine la câteva zile după ce Mozilla a anunat că va integra în Firefox un mod de navigare ”super private” bazat pe Tor.

În final, dacă vrei să testezi Tor Browser pe Android, poți accesa acest link de Play Store.