Tinder are o funcție care te scapă de închisoare în anumite țări

Tinder are o funcție care te scapă de închisoare în anumite țări

Tinder vine în ajutorul celor care folosesc aplicația aceasta când călătoresc, dar nu-și dau seama că pot încălca, fără să vrea, anumite legi.

Aplicația de dating pare că vrea să-i facă pe oameni să fie mai în siguranță atunci când folosesc platforma. Pentru asta, a introdus o funcție special creată pentru utilizatorii din comunitatea LGBTQ. Funcția pe care o oferă devine utilă atunci când aceștia călătoresc într-o țară în care orientarea lor sexuală i-ar putea supune unui risc.

Opțiunea se numește Traveler Alert și funcționează destul de simplu. Astfel, aceasta ascunde în mod automat profilurile utilizatorilor din comunitatea LGBTQ atunci când aceștia călătoresc într-o țară în care relațiile dintre partenerii de același sex sunt interzise.

Cum funcționează opțiunea prin care Tinder ajută comunitatea LGBTQ

Felul în care această opțiune funcționează este unul simplu. Cu ajutorul locației, aplicația poate determina dacă locul în care utilizatorul se află ar putea reprezenta o amenințare pentru acesta.

Profilul poate să redevină vizibil dacă utilizatorul preferă să nu ia în considerare avertizarea de la Tinder. În cazul în care aceștia decid că vor ca profilul lor să fie totuși unul public, orientarea lor sexuală sau identitatea de gen vor fi ascunse de pe profilul lor.

Totuși, aceasta nu vine ca o modalitate de limitare a libertății de exprimare. Este o măsură prin care Tinder ar încerca să își protejeze utilizatorii de autoritățiile din statul respectiv sau de alți indivizi care ar putea vrea să le facă rău.

Au fost identificate 69 de țări în care acest gen de situații ar putea avea loc. În anumite state, de exemplu, cum ar fi Iran sau Arabia Saudită, procurorii pot chiar cere pedeapsa cu moartea în cazul actelor sau relațiilor care implică persoane de același sex.

Compania spune că utilizatorii ar trebui să primească această opțiune în zilele care urmează.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Verge