Celebrăm Pride: mesajul optimist pe care îl transmite Doodle-ul Google comunității LGBTQ+

Celebrăm Pride: mesajul optimist pe care îl transmite Doodle-ul Google comunității LGBTQ+

De cele mai multe ori, doodle-ul Google îți atrage atenția asupra aniversării unei personalități. Cu ”Celebrăm Pride”, compania americană atrage atenția asupra efortului făcut de comunitatea LGBTQ+ în ultimii 50 de ani.

În fiecare colț al mapamondului, discriminarea pe bază de orientare sexuală a devenit din ce în ce mai agresivă în ultimii ani. Dacă până și românii au avut un referendum anul trecut menit să discrimineze cuplurile gay, îți dai seama că problemele acestei comunități sunt mai mari decât par la prima vedere.

Prin Celebrăm Pride, Google vrea să atragă atenția asupra celor de 50 de ani de proteste și marșuri ale membrilor comunității LGBTQ+. În tot acest timp, oameni din toată lumea au încercat să obțină drepturi egale pentru a-și trăi viața în condiții obișnuite. Și-au dorit să se căsătorească, să poată înfia un copil și, pur și simplu, să nu mai fie discriminați de stat. Prin parteneriatul civil, care a fost respins de senatul român, persoanelor dintr-un cuplu de același sex li s-a refuzat dreptul, printre altele, de a primi moștenire de la partenerul de viață.

Cu alte cuvinte, evenimentele din cadrul campaniei Celebrăm Pride sunt mai importante în 2019 ca niciodată. Mai multe țări care se pretind a fi democratice, printr-o legislație discriminatorie, forțează efectiv migrația acestor persoane dintr-o țară în alta pentru a trăi în condiții normale. Mulți sunt de părere că ideea de ”Gay Pride” face referire la privilegiile unei comunități, când de fapt este doar o dorință de aliniere a drepturilor.

Conform dicționarului Cambridge, gay pride, o componentă a curentului ”Celebrăm Pride”, este idea că persoanele gay nu ar trebui să-și țină secret orientarea sexuală. În schimb, ar trebui să fie mândre de ea. În aceleași timp, gay pride face referire la mișcarea socială și politică începută în urmă cu 50 de ani pornid de la ideea detaliată mai sus.

Citește și: