18 mart. 2019 | 11:30

Samsung Galaxy S10 cu spatele din ceramică trece cel mai important test

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S10 cu spatele din ceramică trece cel mai important test
Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Dacă ai urmărit lansarea Samsung Galaxy S10, știi că există și o variantă de telefon cu spatele din ceramică. Acesta este motivul pentru care l-ai vrea.

Ecranul lui Samsung Galaxy S10 Plus este protejat de un strat de sticlă Gorilla Glass 6, în timp ce spatele este acoperit cu Gorilla Glass 5. Sau poți alege modelul cu spatele din ceramică. Rămâne la alegerea ta, dar modelul cu spatele din ceramică te va costa mai mult decât cel din sticlă.

Schimbarea nu este doar la nivel estetic, ci și la nivel utilitar. Cei de la Samsung au spus că modelul din ceramică ar trebui să fie mai rezistent la zgârieturi și căzături decât cel din sticlă.

Ce se întâmplă cu un Samsung Galaxy S10 cu spate din ceramică

Cei de la CNET s-au gândit să testeze acestă nouă caracteristică și „au dat de pâmânt” cu două modele de Samsung S10 Plus, unul cu spatele de sticlă, celălalt cu spatele din ceramică.

Prima dată cele două modele au fost scăpate din mână de la nivelul șoldurilor (90 cm) cu spatele, direct pe ciment. Ambele telefoane au avut zgârieturi, dar niciunul nu s-a spart.

A doua oară telefoanele au fost scăpate de la o distanță de cam 150-160 de centrimetri față de ciment. Spatele din sticlă al Samsung Galaxy S10 Plus s-a spart și crăpăturile s-au întins pe aproape toată suprafața.

Pe de altă parte, spatele din ceramică al Samsung Galaxy S10 Plus a rezistat cu brio. Totuși, ecranul telefonului s-a spart (în urma altui test în care telefonul a căzut cu ecranul în jos) și S10 Plus din ceramică nu mai pornea.

Nu este cel mai bun mod de a testa rezistența unui telefon, dar îți poate arăta de ce ai vrea telefonul cu spatele din ceramică în dauna celui din sticlă. Dacă banii nu sunt o problemă atunci poate ar trebui să-l consideri pe cel cu spatele din ceramică.

Altfel, ar trebui să-ți iei o husă la telefon dacă ai tendința să-ți scape telefonul din mâini destul de des.