VIDEO Surprins în Tesla când dormea: mergea cu 120 km/h pe autostradă

VIDEO Surprins în Tesla când dormea: mergea cu 120 km/h pe autostradă

Un bărbat a fost surprins când mergea cu o mașină Tesla pe autostradă cu 120 de kilometri pe oră. Asta n-ar fi ciudat, doar că el dormea în timp ce se întâmpla asta.

E plin internetul de tot felul de teste pe care oamenii le fac cu pilotul automat din Tesla. Totodată, e plin internetul și de clipuri cu șoferi care dorm la volan în timp ce mașina merge. Așa pare să fie cazul și acum, când un bărbat a fost filmat pe autostradă în timp ce dormea și mașina ajunge la circa 120 km/h.

Clipul de mai jos a fost publicat pe Twitter și nu pare deloc un experiment controlat. De ce se întâmplă asta? Ei bine, Autopilot din Tesla poate fi folosit în Statele Unite ale Americii cu mai puține restricții decât în Europa. De unde și tot felul de cazuri cu oameni care lasă condusul în seama mașinii.

Cuplul care a filmat șoferul de acum susține că au mers alături de mașina Tesla vreo 10 minute și cel din spatele volanului tot nu s-a trezit.

Tesla recomandă ca Autopilot să nu fie folosit cu așa neglijență. Cel mult, pilotul automat e acolo ca să conducă împreună cu șoferul, nicidecum să preia toate sarcinile. „[șoferul trebuie să] aibă mâinile pe volan și să fie pregătit să preia controlul oricând”, informează compania.

„Deși Autopilot e proiectat să fie din ce în ce mai bun, în timp, în forma actuală nu e un sistem de condus autonom”, notează Tesla pe site-ul său. Înainte să fie activată funcția, șoferul trebuie să fie de acord să țină mâinile pe volan tot timpul. După cum vezi în acest video, nu e cazul. Și cel mai probabil nu va fi ultimul caz de așa fel.

Deocamdată, Tesla e singura companie care s-a dus atât de departe cu dezvoltarea și implementarea sistemelor autonome sau de augmentare a condusului. Evident, șoferul încă e cea mai slabă verigă în acest lanț.

Citește și: