Graficul care-ți arată modul în care mașinile Tesla au cucerit SUA

Graficul care-ți arată modul în care mașinile Tesla au cucerit SUA

Prima mașină Tesla a fost lansată în 2008 și se numea Tesla Roadster, însă lansarea a Model S avea să aducă compania lui Elon Musk în lumina reflectoarelor.

Utilizatorul de Twitter Mase Goslin a avut ceva timp liber și s-a gândit să facă un grafic interactiv în care să-ți arate evoluția vânzărilor de automobile electrice între 2012 și 2019. Din aceast grafic putem vedea modul în care automobilele Tesla au cucerit America.

În februarie 2012 erau înregistrate doar 1300 de automobile electrice Chevrolet Volt și 1100 de mașini Nissan Leaf, urmate de alte câteva zeci de modele Mitsubishi i-MiEV și Prius.

Prin septembrie 2012, compania lui Elon Musk începe să vândă câteva zeci de modele Tesla Model S. Într-o vreme în care Chevrolet Volt era lider incontestabil cu aproape 16.000 de unități vândute, urmat de Prius PHV cu 7400 și Nissan Leaf cu 5000.

În ianuarie 2014, piața de automobile electrice era mai robustă și mai diversificată decât cea din 2012. Primele trei locuri erau ocupate tot de Volt, Leaf și Prius, iar Model S de la Tesla ajungea pe patru. Însă și Ford începuse se vândă câteva zeci de mii de modele de Fusion Energi și C-Max Energi.

În iunie-iulie 2014 intră BMW în SUA cu modelul i3 și până în martie 2015 reușește să vândă 8100 de automobile. În această lună, Model S de la Tesla urcă pe locul trei în clasament, depășind Prius. Volt și Leaf încă se luptă pentru primul loc.

Model 3 a fost un hit pentru Tesla și Elon Musk

În aprilie 2016, Tesla Model X intră în topul mașinilor electrice din SUA și într-un an ajunge pe locul opt cu 24.000 de mașini vândute. Primul loc este deținut tot de Volt cu 113.000 de modele. Model S depăștește Nissan Leaf, iar pe patru vine Ford Fusion Energi, pe cinci Prius PHV, iar pe șase C-Max Energi și pe șapte BMW i3.

Martie 2018 reprezintă un punct de cotitură pentru Tesla, odată cu lansarea automobilului Model 3. Și în mai puțin de un an reușește să devină cel mai bine vândut automobil electric din SUA, cu 150.000 de unități.

Tesla Model 3 este cea mai ieftină mașină electrică Tesla, iar asta s-a văzut în creșterea vânzărilor pentru compania lui Elon Musk.

În aprilie 2019, numărul de automobile electrice din SUA era de 1,2 milioane de unități. Tesla ocupând primele două locuri cu Model 3 și Model S, Chevrolet locul trei cu Volt, Nissan locul patru cu Leaf, Tesla din nou pe cinci cu Model X, Ford pe șase cu Fusion Energi, Prius pe șapte cu Prius Prime, Chevrolet, din nou, pe opt cu Bolt EV, iar Prius pe nouă cu Prius PHV și locul zece îi revine lui Ford cu C-Max Energi.

BMW are două modele în top 15, Volkgswagen un singur model, la fel și Honda și Fiat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: