Mașina Tesla trimisă de Elon Musk în spațiu a făcut mai mulți kilometri decât au drumurile pe Pământ

Mașina Tesla trimisă de Elon Musk în spațiu a făcut mai mulți kilometri decât au drumurile pe Pământ
Teodora Tudosie
Teodora Tudosie
17:32 04.03.2019

Când Elon Musk a anunțat că-și va trimite propria Tesla în spațiu, toată lumea a crezut că glumește. Acum, la puțin peste un an de la lansare, mașina este încă în cosmos.

În februarie 2018, Elon Musk a trimis în spațiu o Tesla Roadster, la bordul lui Falcon Heavy. Aceasta este prima rachetă-test care face parte din misiunea prin care miliardarul va putea trimite oameni pe Marte.

De atunci, mașina a continuat să plutească în Sistemul Solar, pe o orbită eliptică în jurul Soarelui. Astfel, Tesla Roadster a devenit mașina care a parcurs o distanță mai lungă decât orice alt vehicul din istorie.

Potrivit whereisroadster.com, un site dedicat monitorizării mașinii din spațiu, aceasta a parcurs de 22 de ori mai mulți kilometri decât au în total toate drumurile de pe Pământ. În lume, există 65 milioane de kilometri de drumuri, dar celebra mașină Tesla a reușit să parcurgă peste 807 milioane.

Orbita Pământului are puțin peste 940 milioane de kilometri, deci mașina nu mai are mult până va completa o rotație întreagă în jurul planetei. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla în 2019. Chiar dacă nu va reuși să facă acest lucru, Tesla a depășit deja recordul oricărei mașini din lume.

Tesla Roadster călătorește cu o viteză de mii de kilometri pe oră, mai rapid decât multe jet-uri. Spre deosebire de acestea, totuși, mașina nu consumă niciun fel de combustibil. Când Falcon Heavy, a fost lansată, aceasta i-a dat mașinii un boost inițial, asemenea unei praștii. Astfel, i-a permis Teslei să-și continue traiectoria și să ajungă atât de departe.

Elon Musk a așezat la volanul mașinii un manechin, numit Starman, inspirat de o piesă a celebrului cântăreț David Bowie. De asemenea, CEO-ul Tesla și SpaceX a ales ca melodia „Space Oddity” să se audă în boxele mașinii în drumul spre spațiul cosmic.

Dacă nimic nu va interveni în traiectoria acesteia, experții spun că Tesla va putea orbita în jurul Soarelui pentru următoarele câteva milioane de ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Jalopnik