19 nov. 2019 | 08:20

Cea mai bună alternativă la Tesla vine de la BMW: cât de bun este noul i4

ACTUALITATE
Cea mai bună alternativă la Tesla vine de la BMW: cât de bun este noul i4

Dacă erai în căutarea unei mașini electrice de invidiat și nu te grăbești foarte tare, iminentul BMW i4 pare să fie cea mai atractivă alternativă pentru Tesla.

În teorie, este programată pentru lansare în 2021, dar având în vedere inabilitatea producătorilor de a ține un secret, cei de la BMW au hotărât să publice noi detalii despre viitorul sedan electric BMW i4.

Conform specificațiilor nemților, BMW i4 va avea un acumulator cu 80kWH ce promite o autonomie maximă de 600km. Ca referință, acest număr este mai mare decât multe dintre versiunile de Tesla pe care le poți achiziționa. Acumulatorul va fi cea mai grea componentă a mașinii, cu o greutate totală de 550 kilograme. Procesul de încărcare rapidă al bateriei se va desfășura la 150kW.

Motorul care va propulsa autoturismul va avea o putere totală de 390kW și va putea genera o echivalentul a 530 de cai putere. Dacă valorile oferite de BMW pentru performanța bolidului se dovedesc a fi adevărate, poate accelera de la 0 la 100 kilometri pe oră mai puțin de 4 secunde, în timp ce viteza maximă nu fi neapărat spectaculoasă, dar mai mult decât suficientă, 200 kilometri pe oră.

Cumulul de specficiații oferite de BMW mai sus confirmă însă un lucru important, întregul efort din spatele viitorului bolid electric a fost de a crea echivalentul performanței unui motor V8 tradițional și le-a ieșit.

Tot în 2021, pe lângă BMW i4, nemții și-au propus să lanseze iX3 și iNext. Cele trei autoturisme vor împărtăși sistemul electric de propulsie de generația a cincea creat de BMW. Un detaliu  este însă foarte important, aspectul și efortul investit în BMW i4 arată faptul că ar putea fi cea mai interesantă alternativă la Tesla Model 3. În mod preivizbil, prețul va fi un factor determinant în acest sens, dar nu-l cunoaștem momentan pentru i4. În plus, nu suntem siguri dacă specificațiile de acum pentru i4 nu se vor schimba în versiunea comercială.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele