Tesla are o mașină care bate BMW și Mercedes la cel mai important capitol

Tesla are o mașină care bate BMW și Mercedes la cel mai important capitol

Tesla a popularizat mașinile electrice premium și ultimele cifre arată că a început să câștige de pe urma lor. În competiția cu BMW și Mercedes, compania lui Elon Musk se descurcă excelent.

Tesla Model 3 e o mașină anunțată în urmă cu doi ani. E, totodată, mașina care a dat cele mai mari bătăi de cap lui Elon Musk. Producția care s-a mișcat lent, numărul mare de precomenzi neonorate la timp, dar și discuțiile despre retragerea Tesla de pe bursă au fost câteva dintre subiectele negative. Cifrele pe al doilea trimestru din 2019 sunt însă pozitive.

Conform datelor oficiale, Tesla Model 3 a fost livrată în 77.634 de unități. E un record pentru companie. A fost cel mai bine vândut automobil din Statele Unite ale Americii, pe zona premium, dar a și depășit alternative de la BMW și Mercedes. Iar acestea n-au fost electrice, ci pe combustibil clasic.

Cât de bine s-a vândut Tesla Model 3 în ultimele trei luni

Cifrele sunt doar pe Statele Unite ale Americii, dar te pot ajuta să-ți faci o idee despre direcția în care merge piața. Astfel, BMW a vândut 17.225 de unităti seria 3 și seria 4. Iar Mercedes-Benz a vândut 12.335 unități C-Class. Totul e raportat la trimestru aprilie – iunie.

Mai mult, Tesla susține că are un public mai mare decât s-ar crede. Conform companiei, 60% din mașinile date la schimb pentru Model 3 sunt de la mărci non-premium. Totodată, acest model e disponibil în America de Nord, Europa și Asia.

În ceea ce privește opțiunile căutate de clienți, cei mai mulți au dorit versiunea cu autonomie mare și prețul mediu a fost de 50.000 de dolari. Compania ar avea 18,9% marjă brută.

Fabrica din Fremont a produs cam 7.000 de unități pe săptămână. Firesc, compania promite că va crește producția în următoarele luni. Ținta e ca până la finalul anului să producă circa 10.000 de mașini pe săptămână.

Citește și:
Sursa: Electrek