05 iun. 2019 | 16:23

Telekom stinge lumina: anunțul deosebit de important pentru abonați

ACTUALITATE
Telekom stinge lumina: anunțul deosebit de important pentru abonați

Sunt tot mai multe informații neoficiale despre cum problemele Telekom din România ar putea duce la o ieșire de pe piață. La acestea se adaugă și ultima veste oficială.

În mai, s-a vehiculat că Telekom ar urma să-și limiteze activitatea în România și chiar să ajungă la ieșirea de pe piață. În acel moment teoria de lucru era că Orange preia zona telecom, iar grupul Digi | RCS-RDS ar lua partea de televiziune. La acel moment, Telekom a spus că nu comentează informația.

Recent, a luat însă o decizie finală în ceea ce privește o parte din activele pe televiziune. Compania va închide posturile Telekom Sport 5 și Telekom Sport 6. Acestea și-au întrerupt emisia în martie, pe o perioadă de 90 de zile. Acum, compania a cerut CNA retragerea licențelor.

Când ar veni o decizie oficială pentru televiziunile Telekom

Solicitarea de retragere a licențelor pentru cele două televiziuni este pe ordinea de zi a ședinței publice din 6 iunie. Înainte de acest moment, în martie, compania a spus că suspendarea emisiei este bazată doar pe motive tehnice.

Acum, compania susține că tot continutul sportiv Telekom Sport se va concentra pe cele patru canale: Sport 1, 2, 3 și 4. Clienții nu ar fi afectați de aceste modificări și ar beneficia în continuare de oferta de programe pe sport, conform Paginademedia.

Operatorul avea licența pentru audiovizual pe cele două televiziuni din 2016. Atunci, posturile aveau numele Dolce Sport 4 și Dolce Sport 5. Totuși, nu erau cele mai ofertante canale sportive TV, dat fiind că aveau, în mare reluări. Erau însă folosite pentru difuzarea evenimentelor care nu puteau fi băgate pe celelalte, deoarece se suprapuneau ca timp de desfășurare.

Deocamdată, nu e cert dacă în 2019 sau 2020 Telekom se va retrage din România, dar performanța financiară nu e cea mai bună. Grupul care controlează activele fostelor companii Cosmote – servicii mobile – și Romtelecom – servicii fixe – a obținut un rezultat EBITDA (profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare) de 136,3 milioane de euro, în scădere cu 14,9% față de 2017. Dar nici în 2017 nu a fost pe plus.