Telekom îți dă net nelimitat la 5 euro / lună. Cum e, de fapt, oferta „bombă”

Telekom îți dă net nelimitat la 5 euro / lună. Cum e, de fapt, oferta „bombă”
Sursa foto: Telekom România / Facebook

Telekom joacă o carte pe care Digi Mobil a crescut enorm: portarea. Astfel, are o ofertă nouă, la pachet cu două clipuri de promovare în care a inclus și-o înjurătură. Promite net nelimitat 4G, dar trebuie să știi câteva lucruri despre el.

Telekom are o ofertă nouă de portare la planul tarifar Mobil 5. Partea bună e că n-ai perioadă minimă contractuală și te poți porta atât de pe prepay, cât și de pe postpaid (de la concurență). Telekom are și o pagină dedicată pe site cu această ofertă, unde prețul e de cinci euro pe lună.

Îți sunt promise următoarele: n-ai perioadă contractuală, ai nelimitat minute și 500 mesaje tip SMS în rețele naționale și internet nelimitat la viteză 4G. Ai și trei luni cadou care constă într-un discount de 100% la taxa lunară a abonamentului Mobil 5 – în primele trei luni de facturare.

Oferta Telekom e valabilă în perioada 13 februarie – 31 martie. Sunt și câteva telefoane disponibile, dacă vrei să schimbi – le ai în rate, fără dobândă și avans zero. Telefoanele propuse de Telekom sunt: Samsung Galaxy J4 Plus la șase euro / lună, Samsung Galaxy A6 la opt euro / lună, Huawei P 20 Lite la 10 euro / lună sau Huawei Mate 20 Lite la 12 euro / lună.

Ce abonament a băgat la ofertă Telekom

Pentru această campanie de primăvară, Telekom a folosit: Abonament Mobil 5 liber de contract (pe site, aici). Îți ofera minute nelimitat, 500 mesaje tip SMS, dar și 1,5 GB trafic de date. Da, ai 1,5 GB pentru internet mobil, la care se adaugă opțiunea net nelimitat.

E important această frază din oferta Telekom: „Trafic de date nelimitat, la viteza 4G și o lățime de bandă de 1,5 Mbps care asigură o rezoluție de maxim 480p/calitate DVD pentru conținutul de video streaming.” Altfel spus, pentru YouTube, Netflix și altele vei avea o rezoluție mai mică, tocmai pentru că sunt niște limitări. Iar cei 1,5 GB îi consumi prima dată, apoi intră bonusul.

Dacă te încântă, atunci oferta e disponibilă. Doar că mai e un detaliu. Prețul de cinci euro nu-i pentru toată lumea. De fapt, dacă te portezi din altă rețea, sunt șanse mari să nu fie pentru tine.

„Dupa cele 3 luni cu discount, clientul care are servicii fixe active pe cont va plăti 5 euro/luna, clientul fără servicii fixe active pe cont 7 euro/luna”, scrie telefonul la rubrica „Bine de știut” din subsolul ofertei. Altfel spus, oferta cu cinci euro e, de fapt, cu șapte euro.

Ce oferte are concurența – Orange, Vodafone, Digi Mobil

Am ales de la concurență ofertele prepay. Asta pentru că abonamentul Telekom n-are perioadă contractuală și, ei bine, ceilalți n-au. Dar la prepay poți renunța oricând. Astfel, Orange îți oferă, pentru cinci euro pe lună, nelimitat minute și SMS în rețea, 1.000 de minute naționale sau SMS-uri, și 5 GB de internet mobil (din care 2,3 GB în roaming).

Digi Mobil îți oferă, pentru patru euro pe lună (valabilitate o lună), nelimitat minute și SMS în rețea, 400 de minute naționale și 6 GB internet mobil în 4G.

În fine, Vodafone îți oferă, la prețul de cinci euro, 30 GB internet mobil. Pentru 10 euro pe lună ai 100 GB. La Oferta 5 ai 1.000 minute sau SMS-uri naționale, din care 100 internaționale, și nelimitat minute și SMS-uri în rețea. Da, e operatorul care-ți dă cel mai mult net la cartelă, la viteze 4G.

La cum arată spoturile Telekom, pe care le poți vedea mai sus, pare că face mișto de ofertele Orange. E doar o presupunere. Altfel, abonamentul nu-i atât de ieftin pe cât e promovat (de fapt, e ieftin, dar vine cu „bine de știut”). Iar netul nelimitat o fi 4G, dar nu pentru tot.

Ca în cazul oricărui operator, înainte să treci în vreo barcă, verifică toate detaliile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: