Digi îți dă prețuri mici ca să se laude după cu aceste cifre față de rivali

Digi îți dă prețuri mici ca să se laude după cu aceste cifre față de rivali
Sursa foto: Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Începutul acestui an a venit cu prețuri mai mari la grupul Digi | RCS-RDS. Chiar și așa, încă sunt unele dintre cele mai mici de pe piață. Cursa prețurilor a ajutat operatorului la un capitol extrem de important, față de concurență.

citește și: Cum iei de la Digi telefoane Huawei și Samsung cu banii de țigări pe-o lună

Portatea numărului de telefon în România a permis o creștere a concurenței între operatori. Digi Mobil câștigă prin abonamente la prețuri mici, alții pierd din cauza serviciilor deficitare, cum ar fi Telekom, sau prin lipsa unor oferte avantajoase.

Fără să fie o surpriză, Digi Mobil e cel mai mare câștigător din portare. Clienții au ales promisiunea 4G la un cost lunar mult mai mic decât al altor operatori, cum ar fi Orange, Vodafone sau Telekom.

Conform celor mai noi date de la ANCOM, pe telefonie mobilă Digi s-a descurcat cel mai bine. În fiecare lună din 2018 a reușit să atragă mai mulți clienți decât concurența reprezentată de Vodafone, Orange sau Telekom. La polul opus, Telekom a înregistrat, pentru încă un an, rezultate dezastruoase, ceea ce arată că nici ofertele de tipul NetLiberare n-au ajutat prea mult clienții să aibă încredere în acest operator.

Portare telefonie mobila Digi Orange Vodafone Telekom

Desigur, ANCOM monitorizează și portarea în rețele fixe, acolo unde Telekom a reușit un fel de performanță. În octombrie 2018, a primit în rețea 24.226 numere noi. Trebuie menționat însă că la acest capitol nu a fost niciodată o luptă prea strânsă pentru Vodafone sau Orange, în timp ce grupul Digi | RCS-RDS e un „clasic” al pieței. De fapt, chiar și pe zona de telefonie fixă, Digi | RCS-RDS a primit mai mult numere în rețea decât concurența (excepție fiind octombrie).

Portare telefonie fix Digi Orange Vodafone Telekom

Ca un bilanț, așa cum a fost prezentat de ANCOM, cea mai aglomerată lună a fost în decembrie, când au fost portate 89.443 de numere. Cea mai liniștită, poate cumva surprinzător, a fost în aprilie, când doar 59.489 de numere au fost portate. Statistica pe numere fixe a fost dată peste cap de octombrie, cu 28.315 numere portate.

Portare bilant Digi Orange Vodafone Telekom

Citește și:
Sursa: ANCOM