09 aug. 2019 | 08:09

Telefonul de top care te face să uiți de Galaxy Note 10: cât de special este Nubia Z20

ACTUALITATE
Telefonul de top care te face să uiți de Galaxy Note 10: cât de special este Nubia Z20

La mai puțin de 24 de ore de la lansarea Galaxy Note 10, cei de la ZTE au lansat un smartphone de top un pic mai interesant. Acesta din urmă este intitulat Nubia Z20.

Dacă ai avut de mult timp o fascinație pentru brandurile chinezești de telefoane, vei fi foarte încântat de particularitățile noului Nubia Z20. Gadgetul din imaginea de mai sus, pe lângă configurația de top, se laudă cu cele două ecrane funcționale de înaltă rezoluție, de pe o parte și cealaltă a gadgetului.

Ideea este departe de a fi nouă, dar implementarea este una foarte atrăgătoare. În plus, cele două ecrane funcționează independent unele de altele, pentru a facilita schimbarea rapidă între aplicațiile pe care le folosești. Ecranul de pe spate este de tip always-on și îți afișează informații în permanență. În plus, în jocuri, poate fi personalizat pentru a-ți fi surprinzător de util.

Nubia Z20 vine preinstalat cu Android Pie, mascat cu interfața proprietară Nubia UI 7.0. Ca referință, terminalul reprezintă un upgrade semnificativ adus Nubia X, primul smartphone cu două ecrane din portofoliul chinezilor. Ecranul principal este un AMOLED de 6,42 inci în diagonală cu o rezoluție Full HD+, curbat pe margini. Nu are o cameră frontală. Pentru selfie-uri, vei folosi camera principală integrată deasupra ecranului AMOLED de 5,1 inci de pe spate.

În privința opțiunilor de captură, ai un senzor principal Sony IMX 585 de 48 de megapixeli cu stabilizare optică, un senzor ultrawide de 16 megapixeli și o cameră telephoto de 8 megapixeli cu 3X zoom optic. Camerele sunt asistate de două blițuri LED. Telefonul dotat cu un Snapdragon 855+, 6 sau 8GB RAM și până la 512GB de spațiu ar putea fi primul din lume capabil să filmeze la rezoluție 8K, chiar dacă este limitat la 15 cadre pe secundă.

Acumulatorul este de 4000 mAh și suportă încărcare rapidă de 27W. Deblocarea se face prin oricare dintre cei doi senzori de amprentă ascunși pe marginile aparatului. În plus, marginile sunt sensibile la presiune, dacă vrei să apelezi rapid anumite programe. Nubia Z20 este disponibil în culorile negru, albastru și orange. Va ajunge în magazinele din China începând cu 16 august, urmând ca în septembrie să-l găsești în europa, la un preț ce începe de la 500 de dolari și ajunge până la 600 de dolari pentru varianta de top.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele