Adevărul despre telefoane rezistente la apă: Samsung, Huawei, Apple și alții n-ar vrea să știi asta

Adevărul despre telefoane rezistente la apă: Samsung, Huawei, Apple și alții n-ar vrea să știi asta

Calitatea unui telefon de a fi rezistent la apă pare una extrem de interesantă, însă lucrurile stau puțin diferit la o privire mai atentă.

Mai toate marile companii oferă acum telefoane rezistente la apă, de la Apple și Samsung, la Huawei. Acest lucru ce vine ca o ușurare pentru cei mai neîndemânatici dintre noi, care reușesc să intre cu telefonul în buzunar în piscină, de exemplu. Numai că această rezistență la apă ar putea funcționa complet diferit decât ai impresia.

Pe scurt, niciun telefon nu e complet rezistent, de fapt, și orice contact cu apa îl poate afecta, indiferent de ce spun producătorii atunci când îl promovează.

Ce face un telefon să fie rezistent la apă

Telefonul tău devine impermeabil cu ajutorul unui ingredient simplu: lipiciul. Acesta creează o garnitură în jurul butoanelor, porturilor și difuzoarelor pentru a proteja complet interiorul telefonului, în mod etanș. Astfel, un telefon nou-nouț care nu a mai fost folosit poate petrece până la opt ore scufundat în apă și să continue să funcționeze, pentru că adezivul este încă intact.

Totuși, acesta se degradează în timp, din cauza factorilor externi. Aparent, după doi ani de utilizare, un telefon nu mai poate fi considerat rezistent la apă. Chiar și cea mai mică fisură în garnitura respectivă poate compromite telefonul.

În cazul telefoanelor de la Apple, acestea reușesc să țină apa la distanță de componentele din interior cu ajutorul siliconului. Acest lucru face mai ușor procesul de reparare al unui iPhone, pentru că se poate desface și asambla la loc mai ușor.

Când afli că un telefon ar fi rezistent la apă, ai automat impresia că acesta ar fi unul mai sigur pe termen lung. Totuși, poate ar fi mai bine să nu-l scapi în apă doar pentru că descrierea lui spune că e rezistent la așa ceva.

Etichete: