28 mart. 2019 | 14:30

Telefonul pliabil al chinezilor de la Xiaomi apare într-un nou clip video

ACTUALITATE
Telefonul pliabil al chinezilor de la Xiaomi apare într-un nou clip video

Telefonul pliabil al Xiaomi apare într-un nou video și pare a fi un concurent serios pentru Samsung Galaxy Fold și Huawei Mate X.

„Războiul” telefoanelor pliabile a pornit cu adevărat în 2019, odată cu lansările făcute de Huawei și Samsung la final de februarie. Producătorul chinez de telefoane Xiaomi a arătat și el că lucrează la un telefon pliabil într-un video în care apărea chiar șeful companiei.

Acum, Xiaomi a publicat din nou un video pe platforma Weibo în care îți arată cum produsul se poate transforma dintr-o tabletă într-un telefon.Telefonul se transformă din tabletă în telefon fără probleme și pare că se apropie din ce în ce mai mult de o versiune finală.

În video vedem și faptul că utilizatorul își glisează degetul pe marginea ecranului pentru a reveni în ecranul anteriorul, ceea ce înseamnă că gesturile de navigație MIUI vor fi disponibile și pe acest produs.

Un alt lucru pe care-l putem observa este că telefonul pliabil al chinezilor nu suportă modul portret de utilizare atunci când acesta este deschis. Totuși, software-ul încă nu este gata și cred că vom vedea implementată acestă funcție în produsul comercial. Mai ales că tabletele Xiaomi Mi Pad suportă modul portret de afișare al imaginii.

2019 este anul telefoanelor pliabile

Totuși, compania nu a dezvăluit nimic despre când am putea vedea acest telefon, care ar fi prețul de vânzare, dar și dacă acest smartphone pliabil ar fi compatibil 5G.

Dacă ar fi să respecte tradiția de a oferi telefoane la prețuri mai mici decât competiția atunci ar trebui să te așteptăm la un preț mult mai mic pentru telefonul pliabil al Xiaomi decât prețul lui Samsung Galaxy Fold și al lui Huawei Mate X.

Un alt jucător care a anunțat că ar fi interesat să lanseze un smartphone pliabil în acest an ar fi Motorola. Un reprezentant al companiei a spus că am putea vedea o versiune pliabilă a celebrului Moto RAZR cândva la mijlocul acestui an. Diferența dintre abordarea Motorola și a celorlalți este aceea că Motorola nu vrea să transforme telefonul într-o tabletă, ci să transforme un telefon cu o diagonală mare într-unul cu o diagonală mică.