Telefoanele care vor fi interzise în România. Care este motivul

Telefoanele care vor fi interzise în România. Care este motivul

Nu toate telefoanele mobile sunt la fel, iar unele tipuri de astfel de dispozitive vor fi interzise în România. Care este motivul?

Telefoanele mobile care nu au activată posibilitatea recepționării mesajelor RO-ALERT vor fi interzise și acestea nu vor mai putea fi vândute, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență.

Mesajele RO-Alert sunt mesaje prin care populația este avertizată cu privire la fenomene meteo periculoase și situații de urgență și așa mai departe.

Producătorii și comercianții vor avea un timp de tranziție de șase luni pentru lichidarea stocurilor existente. Cei care nu vor respecta aceste reguli vor primi amenzi de până la 100.000 de lei.

În prezent, legislația nu stabilește cerințe tehnice minime pentru asigurarea recepționării mesajelor RO-ALERT de către telefoanele mobile vândute în țară, astfel încât o parte din utilizatorii acestor echipamente nu pot primii mesajele de înștiințare în caz de urgență.

Proiectul de ordonanță de urgență prin care s-ar interzice anumite telefoane

Așadar, proiectul ordonanță de urgență prevede că:

(1) Telefoanele mobile aflate în stoc sau contractate înainte de data intrării învigoare a prezentei ordonanțe de urgență, care nu au activată posibilitatea recepționării mesajelor RO-ALERT, pot fi comercializate până la lichidarea acestor stocuri, dar nu mai târziu de 180 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență. –

(2) După expirarea termenului prevăzut la alin.(1), se interzice operatorilor economici comercializarea telefoanelor mobile care nu au activată posibilitatea recepționării mesajelor RO- ALERT.

(1) Operatorii economici care comercializează telefoane mobile au obligația de a furniza și a menține pe paginile web proprii, cât și la punctele de vânzare, pentru telefoanele mobile comercializate, informații privind: a) capabilitățile de recepționare a mesajelor RO-ALERT; b) modalitățile de activare a acestor facilități pentru fiecare tip de telefon mobil comercializat.

(2) Informațiile menționate la alin.(1) se transmit și Serviciului de Telecomunicații Speciale în vederea publicării în portalul web RO-ALERT.

Înainte ca acestă lege să intre în vigoare trebuie să fie aprobată de Guvern și publicată în Monitorul Oficial.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Profit.ro