18 nov. 2019 | 15:15

Țeapa la care să fii atent dacă ești abonat la Netflix

ACTUALITATE
Țeapa la care să fii atent dacă ești abonat la Netflix

Netflix a apărut mai târziu în România decât în multe state, dar are suficient de mulți abonați, iar aceștia pot risca să-și piardă banii dacă nu sunt atenți.

Mai mulți abonați la serviciile platformei de streaming au primit mailuri prin care Netflix îi anunța că metoda de plată pe care o folosesc pentru a-și achita abonamentul nu mai funcționează. În consecință, le solicita acestora să își actualizeze detaliile de plată pentru a putea continua să se uite la filme și seriale.

În esență, acestea sunt mailuri de phishing, prin care atacatorii cibernetici încearcă să pună mâna pe informații personale despre tine precum nume de utilizator, parole sau date de pe card.

Fenomenul nu este unul recent. Aceste atacuri de phishing au început să apară în rândul abonaților Netflix prin 2017. În decembrie 2018, problema devenise atât de răspândită încât Comisia Federală de Comerț (FTC) din Statele Unite a avertizat pe toți utilizatorii să nu se lase păcăliți de astfel de mailuri.

Ce să faci dacă primești un mail suspicios, care pare să vină de la Netflix

Există câteva reguli simple pe care, dacă le urmezi, riscul ca un atac de phishing să funcționeze la tine este extrem de mic. În ceea ce privește platforma de streaming, aceasta spune că ar trebui să iei în considerare aceste lucruri:

  • Nu introduce niciodată datele de autentificare sau datele financiare după ce ai dat click pe un link dintr-un mail sau un mesaj text.
  • Ca să fii sigur că ajungi pe site-ul oficial Netflix, introdu www.netflix.com direct în browserul tău.
  • Nu da niciodată clic pe link-uri și nu deschide niciun atașament dintr-un mail sau mesaj text pe care l-ați primit pe neașteptate, indiferent de sursă.
  • Dacă bănuiești că un mail sau un mesaj text nu este de la Netflix, nu răspunde la el. Dacă ai primit un mail suspect sau de phishing, trimite-l la phishing@netflix.com și apoi șterge-l.