Taxă pod Fetești: cum o plătești, la ce număr trebuie să dai mesaj, până când o poți plăti

Taxă pod Fetești: cum o plătești, la ce număr trebuie să dai mesaj, până când o poți plăti

Vrei să petreci un weekend liniștit la Marea Neagră? O faci, dar nu fără să plătești taxa de pod Fetești-Cernavodă. Cum o plătești și ce amendă primești dacă omiți asta?

Taxa de pod Fetești poate fi plătită la trecere, dar și prin SMS, la benzinării și chiar online. Foarte multă lume preferă, în continuare, să plătească această taxă direct la trecere, însă asta poate fi o problemă deoarece se creează cozi foarte mari și timpi de așteptare ridicați.

Așa că cel mai bine plătești prin celălalte metode puse la dispoziție.

Cum poți să plătești taxa de pod Fetești

Taxa de pod Fetești prin SMS. Poate cel mai la îndemână este să plătești prin SMS. Tot ce trebuie să faci este să trimiți un mesaj SMS la 7577, indiferent de operatorul la care ești. Mesajul trebuie să conțină numărul de înmatriculare și categoria autovehiculului. Astfel, taxa este calculată în funcție de tipul autovehiculului.

După SMS-ul trimis inițial, vei primi înapoi un alt mesaj în care ți se cere confirmarea plății pentru acel număr de înmatriculare. Confirmi cu un alt mesaj „Da” și primești confirmarea de plată. O trecere pe pod pentru un autovehicul sub 3,5 tone costă3 lei.

Plata pentru taxa de pod Fetești prin SMS se poate face înainte de trecerea pe pod sau chiar după trecere, în termen de 24 de ore. Deci poți să trimiți SMS chiar de pe plajă în timp ce bei o bere rece.  Valabilitatea taxei de pod Fetești este de 12 luni de la trimiterea SMS-ului. Deci dacă ai dat un SMS, dar te-ai răzgândit și nu ai mai luat mașina, e bine să știi că plata este valabilă un an de zile.

De reținut: la întoarcere trebuie să plătești din nou.

Plata online taxă de pod Fetești-Cernavodă. Este posibil să plătești și online și chiar poți seta numărul de trecerei. Tot ce trebuie să faci este să intri pe site-ul taxadepod.ro apoi să selectezi câte treceri vrei și modalitatea de plată (card bancar, ordin de de plată sau plata direct la bancă). Simplu și eficient.

O altă variantă este să plătești taxa atunci când oprești la benzinărie să alimentezi. Poți achita taxa de pod Fetești-Cernavodă la benzinăriile OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Șocar. Astfel, taxa poate fi achitată înainte de trecere, dar și după, până la ora 24:00 a zilei următoare.

Dacă cumva ai omis să plătești taxa prin SMS, online sau la benzinărie, atunci îți rămâne să stai la coadă și să plătești cash.

Ce pătești dacă nu plătești taxa de la Fetești? Ei bine, iei o amendă de 10 până la 20 de ori contravaloarea unei treceri. Deci minim 130 de lei pe trecere fără plată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: