Schimbare majoră la RCA: ce pagube din parcare vor fi acoperite

Schimbare majoră la RCA: ce pagube din parcare vor fi acoperite

RCA suferă o schimbare majoră care ar putea afecta piața asigurărilor auto. Probabil n-ai luat până acum în calcul, dar și mașinile parcate pot produce pagube. În acest caz, tocmai păgubitul era cel care își plătea singur bunurile distruse. Acest lucru a fost schimbat.

Asta înseamnă că de-acum încolo, asigurările RCA vor trebui să acopere și pagubele produse de mașinile parcate. Este cea mai recentă decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene, cu privire la reglementarea pieței asigurărilor auto și va trebui să fie respectată și de asiguratorii din România.

Schimbarea majoră pentru RCA care va fi în avantajul tău

Până acum, se lua în calcul faptul că pagubele pot fi produse doar de o mașină aflată într-un proces de utilizare. Adică trebuie să fie în mișcare, să fie la volan un șofer etc. E de tot râsul că până acum, nu s-a gândit nimeni că o mașină poate să producă accidente chiar și dacă este parcată și în interior nu se află nimeni.

Cum? Cel mai bun exemplu e cazul de la care a pornit decizia. Un autoturism a avut un scurtcircuit și-a distrus și alt autovehicul. Astfel, proprietarul celeilalte mașini ar fi rămas păgubit. De aici a survenit schimbarea polițelor obligatorii.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a luat această decizie după acest caz. Acel scurtcircuit a cauzat un incendiu care s-a extins și la imobilul în care era garajul. Problema era că asigurarea RCA vizează folosirea autovehiculului. Mașina respectivă nu mai fusese folosită de peste 24 de ore.

Acum, se atrage atenția ca asiguratorii să aibă în vedere și acest aspect și să ofere despăgubirile aferente. Totul, pe baza probelor, desigur.

Vezi AICI un calculator de RCA ca să știi cât ar trebui să plătești în România pentru așa ceva. Desigur, dacă vrei să fii acoperit pe deplin, poți recurge la o asigurare CASCO.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Avocat.net