20 apr. 2019 | 14:31

Tânăra electrocutată în gara Chitila când își făcea un selfie dezvăluie o boală a tinerilor

ACTUALITATE
Tânăra electrocutată în gara Chitila când își făcea un selfie dezvăluie o boală a tinerilor

Pe 19 aprilie, o tânără a murit în timp ce încerca să-și facă un selfie. Ea s-a urcat pe-un vagon de tren ca să fie totul mai dramatic.

Tânăra avea aproximativ 20 de ani și a murit pe 19 aprilie electrocutată. Ea s-a urcat pe vagonul de tren pentru a-şi face poze, conform primelor informații în legătură cu acest incident. Totul s-a întâmplat pe strada Marmurei.

În momentul în care tânăra s-a urcat pe vagon, s-a produs un arc electric. Ea n-a avut nicio șansă, conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Înainte de acest caz tulburător, pe 17 aprilie, un băiat de 15 ani a ars de viu în gara din Buzău. El a încercat, la fel, să-și facă poze pe vagonul de tren. Adolescentul a suferit arsuri pe aproape tot corpul.

Mai mult, în martie, un elev din Constanţa a trecut prin aceeași experiență, dar a supraviețuit. El s-a electrocutat după ce s-a urcat pe un vagon de tren. Astfel de cazuri, care nu vor fi ultimele, confirmă câteva cercetări în domeniu. Un semnal de alarmă a fost tras încă din 2014.

Boala pentru selfie e o problemă reală

Boala asta a fost denumită „selfită”. Termenul a apărut prima oară în 2014. Totul a pornit de la un articol cu caracter parodic. Dar au fost derulate studii demne de luat în serios și au confirmat această afecțiune.

Un studiu efectuat în India, țara cu cei mai mulți utilizatori de Facebook, asupra a 400 de participanți, a oferit câteva date interesante.

Acolo a fost dezvoltată și Scala de Comportament al Selfitei, care arată cât de grav sunt afectați oamenii de această boală. Oamenii au putut afla cât de gravă este selfita lor cu ajutorul unei scale de la 1 la 5. Au atribut câte o valoare afirmațiilor de tipul „mă simt mai popular pe rețelele socialede când postez selfie-uri”, 1 pentru „dezacord puternic” și 5 pentru „acord puternic”.

Cercetătorii au explicat că cei care suferă de selfită nu au multă încredere în ei înșiși și caută să se încadreze într-un grup. Poți găsi aceste repere pentru selfită aici.