SUA au dat deja peste cap planurile Huawei. Ce se întâmplă cu telefoanele

SUA au dat deja peste cap planurile Huawei. Ce se întâmplă cu telefoanele

Huawei avea un obiectiv clar pentru următorii ani: acela de a deveni lider pe piața smartphone-urilor. Acel plan pare a fi dat peste cap de SUA.

Potrivit unui nou raport din China, care citează persoane familiarizate cu producția Foxconn, Huawei ar fi decis să scadă producția anumitor modele de telefoane și să oprească complet dezvoltarea pentru altele.

Foxconn este probabil cel mai popular producător de gadgeturi din lume. Compania produce în fabricile sale iPhone-urile, MacBook-urile, dar și telefoane de la alte companii precum Nokia sau Huawei.

Nu se știe exact dacă această decizie este una temporară sau una permanentă. Ce știm sigur este, însă, faptul că că șansele Huawei de a detrona Samsung din poziția de lider, în funcție de numărul de telefoane vândute, este în pericol.

Gigantul chinez a vândut peste 206 milioane de telefoane anul trecut și obiectivul era să devină numărul unu până în 2020. Dar acest obiectiv nu mai pare a fi de actualitate din cauza acțiunilor SUA.

Unde e Huawei în piața de smartphone-uri în 2019

Primul trimestru al anului 2019 a fost unul destul de bun pentru compania chineză. Huawei s-a clasat pe locul doi, în spatele Samsung, în funcție de vânzări în primele trei luni ale anului și are o cotă de piață de 15,7% față de 19,2%, cea a Samsung. În timp ce coreenii au scăzut cu 1% față de 2018, chinezii au câștigat 5%. De asemenea, Apple a scăzut și ea de la o cotă de piață de 14,1% în T1 2018 la 11,9% în T1 2019.

Este clar că Huawei se află pe o pantă ascendentă, însă aceasta a fost oprită de Donald Trump prin decizia de a pune Huawei pe lista neagră a firmelor. Astfel, companii precum Google, Microsoft, Qualcomm, ARM şi multe altele nu vor mai putea oferi componente hardware, dar nici soluții software chinezilor. SUA au acordat acestui embargou o amânare de trei luni, până în august.

Vom vedea dacă americanii se vor înțelege cu chinezii până la urmă și lucrurile vor reveni la normal sau Huawei va fi izolată complet.

Compania ar avea pregătită o alternativă la sistemul de operare Android, însă nimeni nu se hotărăște când să o lanseze. Recent, compania din China a depus documente în SUA pentru a demonstra că embargoul impus de guvernul american este neconstituţional.

Citește și: