Cea mai frumoasă imagine cu Jupiter tocmai a fost trimisă către Pământ

Cea mai frumoasă imagine cu Jupiter tocmai a fost trimisă către Pământ
Sursa foto: nasa.gov

Sonda Juno orbitează în jurul lui Jupiter din vara anului 2016 iar noile imagini pe care le-a capturat recent sunt printre cele mai frumoase de până acum.

NASA a publicat pe site-ul ei una dintre fotografiile realizate de sonda spațială în emisfera nordică a planetei. În imagine, Juno a capturat „caracteristici dramatice ale atmosferei”, spune NASA. Noua perspectivă ne arată norii învolburați care înconjoară regiunea planetei numită Jet N6.

Imaginea a fost capturată de aparatul de fotografiat numit JunoCam al sondei spațiale, pe 12 februarie 2019, în timpul celui de-al 18-lea zbor al acesteia în apropierea gigantului gazos. La momentul respectiv, Juno se afla la o distanță de 13.000 de kilometri de norii planetei.

Jupiter este acoperită de furtuni masive care se întind pe suprafețe mari. Unele furtuni, cum ar fi celebra furtună numită Great Red Spot, sunt suficient de mari încât ar putea fără nicio problemă să acopere toată suprafața Pământului.

Echipa Juno a agenției caută să afle detalii, cu ajutorul sondei, despre originea și evoluția planetei Jupiter. Pe lângă asta, Juno îi ajută pe cercetători să observe atmosfera din jurul planetei pentru a-i determina compoziția, temperatura, dar și pentru a observa circuitul norilor sau a descoperi alte proprietăți ale acesteia.

Sonda spațială Juno a fost lansată în spațiu în 2011 și a ajuns să orbiteze Jupiter cinci ani mai târziu. De atunci, Juno se află pe o orbită eliptică de 53 de zile în jurul planetei și oferă NASA date și informații importante și, în același timp, imagini uimitoare cu planeta Jupiter.

NASA ar putea prezenta mai multe fotografii capturate în cea de-a 18-ea rotație a sondei și cu siguranță vor urma mai multe imagini impresionante înainte ca misiunea Juno să se termine, în 2021, notează Thrillist. Sonda se va apropia din ce în ce mai mult de planetă, până când se va lovi de aceasta și, implicit, prăbuși.

Citește și:
Sursa: BGR