Șeful Dacia, mesaj surpriză pentru Guvern: „Unele costuri vor creşte”

Șeful Dacia, mesaj surpriză pentru Guvern: „Unele costuri vor creşte”

Finalul de an vine în România cu un guvern nou, condus de Ludovic Orban. Șeful Dacia are un mesaj pentru acesta și infrastructura e, din nou, pe listă.

Christophe Dridi, directorul general al Automobile Dacia, a comentat cel mai des situația politică din România prin nevoile pe care le are în industria în care activează. Acum, în mesajul pentru Orban, acesta susține că industria auto e atât de importantă, încât Guvernul nu-și permite să nu ajute.

Șeful Dacia susține că industria auto din România produce 14% din Produsul Intern Brut şi 26% din exporturile României. Iar ca suport a făcut o listă pe cinci puncte.

Ce vrea șeful Dacia de la Guvern (acesta și viitoarele)

„Prima [prioritate] e infrastructura, e cea mai importantă. Tot ce se va realiza pentru îmbunătăţirea infrastructurii va fi un catalizator pentru întreaga economie, şi cu siguranţă pentru sectorul construcţiei de maşini.”
Christophe Dridi, directorul general al Automobile Dacia

Apoi, Dridi a revenit asupra unui subiect pe care l-a abordat de curând: mașinile second hand aduse din alte țări. „[…] pentru noi este foarte important să se pună presiune în favoarea maşinilor noi. Maşinile noi aduc bani la buget prin taxe, dar maşinile vechi nu aduc nimic, sunt poluante şi sunt nesigure. Deci vrem să continuaţi să protejaţi maşinile noi şi avem nevoie în special de programul Rabla, pentru încurajarea producţiei de maşini noi în România, dar şi în beneficiul automobilelor noi de import. Programul Rabla este o măsură foarte bună”, a adăugat Dridi.

Cât despre dezastrul din educație, care se reflectă și în piața muncii, directorul Dacia susține că e nevoie de dezvoltarea educației profesionale duale. „[…] avem nevoie de oameni care ştiu robotică şi automatizare, industrie digitală, pentru că vor exista locuri de muncă pentru toţi cei care se vor duce spre aceste direcţii profesionale, şi de aceea avem nevoie de aceste specializări în pregătirea duală”, a mai spus Dridi.

Ce mai vrea acesta de la Guvern e integrarea locală. În cazul Dacia, e vorba de cum decurg parteneriatele cu furnizori locali și internaţionali care activează în România

„Cea de-a cincea prioritate este competitivitatea, care nu e o opţiune, pentru că suntem în Europa, iar unele costuri vor creşte, asta e normal, dar avem nevoie, domnule prim-ministru, să compensăm, ca să rămânem competitivi.”
Christophe Dridi, directorul general al Automobile Dacia

Mesajul șefului Dacia vine la câteva zile după ce s-a aflat ce plan are compania pentru mașini electrice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Economica