30 apr. 2019 | 13:52

Se pare că nimeni nu vrea telefonul „monstru” cu o baterie de 18.000 mAh

ACTUALITATE
Se pare că nimeni nu vrea telefonul

Energizer a făcut valuri în cadrul Mobile World Congress de anul acesta datorită smartphone-ului cu cea mai mare baterie de pe piață. Ca să-l și producă, Energizer a mers pe Indiegogo să strângă bani, dar fără succes.

Telefonul de 18.000 mAh numit Energizer Max P18K Pop a fost una dintre vedetele târgului de telecomunicații din Barcelona. Avenir Telecom, compania care produce telefoanele sub brandul Energizer, intenționa să înceapă producția pe scară largă a telefonului începând din acestă vară.

Pentru a realiza acest lucru, compania a apelat la platforma de crowdfunding Indiegogo pentru a strânge banii necesari pentru a începe producția. Compania a cerut o finanțare de 1,2 milioane de dolari. A strâns doar 15.005 de dolari.

Prețul „early-bird” pentru Energizer Max P18K Pop este de 549 de dolari. Campania a eșuat lametabil, însă vom vedea dacă acestă campanie chiar a fost una legitimă sau a fost doar o menvră de marketing. Companiile de tehnologie folosesc platformele de crowdfunding pentru a atrage atenția asupra unui produs.

Ce înseamnă o baterie de 18.000 mAh pe un telefon

Bateria de 18.000 mAh a telefonului Energizer poate fi folosită să vorbești 90 de ore continuu, să asculți 100 de ore de muzică și să te uiți timp de două zile non-stop la clipuri video. Dacă-l uiți printr-un sertar, bateria îl ține în stand-by până la 50 de zile

Este foarte posibil ca Avenir să nu creadă că vor trece de faza de prototip și au vrut să vadă dacă și publicul dorește un astfel de produs. Ei bine, pe baza acestei campanii, se pare că aprope nimeni nu vrea un telefon atât de gros, încât să nu-ți încapă în buzunar.

Probabil cei de la Avenir s-au gândit să creeze un produs care să atragă atenția oamenilor și abia apoi să vadă dacă publicul chiar dorește un astfel de produs.

Da, telefonul Energizer Max P18K Pop este o curiozitate, este ceva ce nu ai mai văzut până acum, însă atunci când chiar trebuie să dai câteva sute de dolari pe un telefon, oamenii preferă alte produse, entuziasmul pentru P18K nu mai e atât de mare.

Acum știm că există și limite în privința dorinței unui telefon cu o baterie mare. Rămâne de văzut dacă Avenir Telecom va începe, chiar și așa, producția de masă a telefonului sau va aștepta finanțare din altă parte.