Mâncarea va costa mai mult ca niciodată și asta pentru că nu te dai jos din mașină

Mâncarea va costa mai mult ca niciodată și asta pentru că nu te dai jos din mașină

Problemele cu care planeta se confruntă ar putea să ne facă viața mai grea din multe puncte de vedere, inclusiv în ceea ce privește scumpirea alimentelor.

Schimbarea climatică este una dintre cele mai grave probleme pe care Pământul le are la ora actuală, iar efectele acesteia sunt din ce în ce mai vizibile. Fie că vorbim de încălzirea globală, creșterea temperaturilor, topirea ghețarilor sau creșterea nivelului mării, toate acestea ne afectează viețile în fiecare zi. Totuși, schimbarea climatică ne-ar putea afecta și din punct de vedere financiar, pentru că ar putea duce ușor-ușor la scumpirea alimentelor.

Raportul ONU susține, de asemenea, că resursele terestre și cele de apă ale planetei sunt exploatate la niveluri fără precedent, iar acest lucru ar pune mare presiune asupra procurării hranei.

Cum va duce schimbarea climatică la scumpirea alimentelor

Rezerva de alimente la nivel global se află într-o situație destul de proastă, arată datele unui raport al Grupului interguvernamental privind schimbările climatice (IPCC) din cadrul ONU. Acesta arată modalitățile reale prin care schimbarea climatică afectează industria producției de alimente.

Astfel, producția de alimente devine din ce în ce mai dificilă în contextul secetelor, valurilor de caniculă, incendiilor de vegetație sau inundațiilor. Bineînțeles, și gazele cu efect de seră au un impact negativ asupra acestei industrii. Nu numai că afectează calitatea alimentelor, dar ar putea conduce și la împuținarea efectivă a alimentelor, care ar duce mai departe la scumpirea lor.

Partea cea mai proastă e că problema urmează să se înrăutățească, în special dacă temperaturile atmosferice continuă să crească. Totuși, există și o veste bună: nu este încă prea târziu să evităm o eventuală catastrofă.

IPCC propune și niște soluții în acest sens, însă confirmă faptul că acestea necesită atât atenție, cât și suport financiar. Printre propuneri se numără creșterea productivității terenurilor sau scăderea gradului de irosire a mâncării pe care o avem deja.

Citește și:
Sursa: Futurism