Schimbarea din Gmail care te va scăpa de bătăile de cap cu mailuri lungi

Schimbarea din Gmail care te va scăpa de bătăile de cap cu mailuri lungi
Sursa foto: Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Probabil că nu o dată te-ai găsit în situația în care ai fost într-un lanț de mailuri. Gmail vrea să schimbe asta și ideea e suficient de simplă cât să funcționeze.

În noiembrie, Google a anunțat că mailurile dinamice în Gmail vor deveni un fel de standard în viitor. Acum vine cu ceva aproape la fel de bun. În încercarea de-a opri lanțurile kilometrice de mailuri în care sunt mai multe răspunsuri, Gmail va introduce opțiunea de-a atașa mailurilor alte mailuri.

Vei putea face asta fără să copiezi nimic, fără să salvezi nimic, ba chiar vei putea face drag & drop în Gmail ca să aduci alte mailuri în mesajul pe care vrei să-l trimiți. Vor apărea destinatarului drept fișiere atașate.

Gmail mail

Totodată, vei putea să selectezi mai multe mailuri și să le trimiți mai departe – ca și cum ai face forward – într-un mail nou direct din Gmail. Google susține că opțiunea va fi disponibilă gradual, așa că nu te impacienta dacă încă nu beneficiezi de ea.

Cea mai bună opțiune din Gmail de anul acesta

Independent de ce-a anunțat Google acum, mailurile dinamice pentru Gmail sunt vestea mai bună din 2019. Totodată, protocolul va putea fi implementat și de alte companii și se bazează pe tehnologia AMP cu care compania a experimentat deja pentru conținutul web pe telefon.

Ca idee, un mail dinamic primit și trimis astfel îți permite să interacționezi cu conținutul respectiv. Poți, de exemplu, să răspunzi la un comentariu în interiorul mailului sau să-ți administrezi un abonament prin acel mail. Pe scurt, mailul va fi ca o pagină web cu care vei putea interacționa, nu doar s-o citești.

Standardul AMP e open source, astfel că și alți furnizori de mail îl pot folosi. De la Microsoft pentru Outlook până la Mail.ru sau Yahoo. Totodată, vor putea integra așa ceva și furnizori de clienți terți. Deocamdată, Amazon SES sau SparkPost oferă suport.

Citește și:
Sursa: Engadget