Cea mai mare schimbare pentru Samsung Galaxy S10, confirmată oficial

Cea mai mare schimbare pentru Samsung Galaxy S10, confirmată oficial
Sursa foto: Telefoanele Samsung Galaxy S de până acum. Da, e un loc gol pentru S10. Colecția a fost la CES 2019. Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Pe 20 februarie, Samsung Galaxy S10 ar putea fi arătat lumii. Asta pentru că e pregătit un eveniment Unpacked. Până atunci, chiar Samsung i-a confirmat designul.

Sunt o mulțime de noutăți pe care Samsung Galaxy S10 le-ar putea avea. E o ediție aniversară și, totodată, un telefon necesar pentru companie ca să țină pasul cu creșterea Huawei. Pentru 2019, Samsung ar pregăti cel puțin trei modele cu câteva modificări semnificative.

La nivel de design, e așteptat un ecran perforat, acesta fiind compromisul pentru ca ecranul să nu fie crestat în partea de sus. Acest design a fost confirmat, pentru Samsung Galaxy S10, în materialele dedicate interfeței One UI care debutează pe Galaxy S9, Galaxy Note 9 și va fi pe celelalte telefoane de-a lungul lui 2019.

Într-un articol pe blogul oficial, Samsung a prezentat câteva imagini cu interfața One UI pe un telefon care seamănă cu Samsung Galaxy S10. Între timp, a înlocuit acele imagini cu unele generice, dar internetul nu le-a ratat.

Samsung Galaxy S10 One UI 2

Samsung Galaxy S10 One UI

Astfel, Samsung Galaxy S10 va avea camera pentru selfie poziționată în dreapta sus, în timp ce Samsung Galaxy S10 Plus va avea două camere foto în aceeași zonă. La aceste elemente de design ne așteptam, dar mereu e binevenită o confirmare oficială.

Mai sunt așteptate o versiune Lite, dar și una 5G. Totuși, un Samsung Galaxy S10 5G va fi extrem de rar și, foarte probabil, va fi disponibil doar în Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud (sau China).

Ce mai știm până acum e că Samsung Galaxy S10 va avea hardware de vârf (evident). Chiar dacă și Samsung a trecut la 6 GB de memorie RAM pe telefoanele din 2018, a rămas repede în urmă la acest capitol pe finalul anului. Totuși, 6 GB încă nu-i puțin. Despre noul telefon se vehiculează însă că ar fi vorba de 8 GB și cel puțin 128 GB spațiu de stocare.

Cât despre versiuni, S10 Lite ar avea un ecran de 5,8 inci, Samsung Galaxy S10 „clasic” ar avea un display de 6,1 inci, în timp ce pe modelul Plus va fi unul de 6,4 inci, ca pe Galaxy Note 9, dar într-un corp mai mic.

Citește și:
Sursa: Forbes