24 iun. 2019 | 13:45

Schimbare mare pentru toți șoferii: ce se întâmplă cu prețul benzinei și motorinei

ACTUALITATE
Schimbare mare pentru toți șoferii: ce se întâmplă cu prețul benzinei și motorinei

Prețul benzinei și motorinei ar putea scădea deoarece Guvernul a pregătit pentru șoferi o „surpriză”. Este o măsură pe care toată lumea o așteaptă de ani de zile. Chiar dacă ești transportator sau șofer ocazional, scăderea prețului ar putea fi o veste bună.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat în acest weekend (22 – 23 iunie) că Guvernul are intenția de a renunța la mult urâta supraacciză la carburanți care a stârnit valuri de revoltă în societate. Desigur, românii au „talentul” de a se obișnui cu ceea ce nu le place și-i stoarce de bani.

Spiritele s-au calmat, dar supraacciza introdusă de Victor Ponta, când era premier, a rămas. Iar tu, ca șofer, ai dat în continuare mai mulți bani pe carburanți. Și, evident, dacă transportul se scumpește, multe alte produse și servicii pe care le folosesc și cei care nu sunt șoferi s-au scumpit, de asemenea.

Scade prețul benzinei și motorinei?

Schimbare mare pentru toți șoferii: ce se întâmplă cu prețul benzinei și motorinei

Eugen Teodorovici are, însă o veste bună și va discuta cu premierul Viorica Dăncilă să se renunțe la supraacciză. Oare se va ține de cuvânt sau e doar o promisiune electorală, având în vedere că vrea să candideze la președinție?

„Cu acciza aceasta la combustibil este o discuţie în continuare. O să-i spun şi doamnei prim-ministru pentru a vedea exact forma cea mai bună, perioada sau momentul cel mai bun pentru ca o astfel de decizie să fie şi ea dusă. Ştiţi foarte bine că sunt o persoană, unii ar spune nu neapărat liberal, liberală în gândire, în sensul că oricât ar încerca unii şi alţii să-mi pună în cârcă taxe, impozite, adoptări contra mediului de afaceri, nu o să reuşească pentru că totuşi mediul de afaceri are o altă abordare şi o altă percepţie”, a declarat ministrul Finanțelor.

O astfel de decizie putea fi luată încă din primele luni ale mandatului Guvernului Dăncilă. Este evident că PSD încearcă să-și recâștige imaginea favorabilă în fața alegătorilor, dar o să te intereseze prea puțin acest aspect dacă Guvernul se va ține de cuvânt și va elimina o acciză care este oricum inutilă, având în vedere că banii nu se investesc în nimic.

„O să fie o discuţie la nivel de Guvern… Va fi o propunere din partea noastră ca minister de Finanţe vizavi de supraacciză. Până la final de an o să vedeţi o propunere în acest sens… Vom face analize şi vedem exact care este situaţia […]”, a mai spus Teodorovici.