Schimbare la Instagram: de ce va conta vârsta pe care o ai

Schimbare la Instagram: de ce va conta vârsta pe care o ai

Instagram schimbă regulile și vrea să știe ce vârstă ai. Practic, se schimbă modul în care îți deschizi un cont pe platforma deținută de Facebook.

Instagram s-a dovedit un pariu câștigător pentru Facebook. Mark Zuckerberg a decis să cumpere compania și a demonstrat că a avut viziune. Instagram a crescut bine, aduce venituri pentru compania-mamă și a devenit un motor de creștere și pentru brand-uri.

Asta se datorează în special influencerilor, care promovează diverse produse, contra-cost, prin intermediul Instagram. Numai că rețeaua de socializare se pregătește acum de condiții mai dure. Și, chiar dacă telefoanele sunt folosite de tineri de la vârste fragede, nu toți vor mai avea acces.

De ce te va întreba Instagram de vârsta pe care o ai

Instagram vrea să schimbe regulile la deschiderea unui cont nou. Practic, utilizatorii trebuie să spună anul și data în care s-au născut. Dacă nu au împlinit 13 ani, atunci nu vor avea voie să acceseze rețeaua socială.

Numai că mișcarea Instagram e mai mult de imagine. Vreme de mulți ani, le-a permis acestora accesul fără nicio problemă.  A monetizat de pe urma datelor lor, chiar dacă acolo erau afișate și reclame la băuturi alcoolice și țigări electronice. Acum, vrea să arate că schimbă foaia.

Și nu e clar cum o va face, din moment ce oricine poate completa în mod fictiv data și anul. Mai mult, această măsură se aplică doar pentru utilizatorii noi, așa că cei care au deja cont pe platformă și nu au împlinit 13 ani nu trebuie să-și facă griji. Instagram se mai laudă și că, odată cu adunarea datelor despre utilizatorii săi, va încerca și să le ofere informații educative în funcție de vârsta lor.

Greu de spus cum va face rețeaua tranziția de la reclame la IQOS la programe culturale. De precizat și că Snapchat, TikTok și Facebook au deja un proces de verificare a vârstei.