Samsung a dezvăluit un televizor 8K, mare cât un perete

Samsung a dezvăluit un televizor 8K, mare cât un perete

La CES 2019, pare că fiecare producător vrea să vină cu ceva mai bun decât ceilalți, astfel că Samsung a venit cu un televizor imens, care are rezoluție 8K.

Standardul 4K încă nu a devenit atât de popular pe cât s-ar dori. Conținutul Full HD e încă suficient de bun și primează și din punct de vedere cantitativ. Totuși, cu toate că mai durează ceva până la adoptarea rezoluțiilor 4K drept standard, producătorii se uită deja către următorul salt, care ne va oferi rezoluții 8K.

Trecând peste faptul că nici măcar nu există suficient conținut 8K cât să justifice apariția noilor televizoare, Samsung a prezentat la CES 2019 un astfel de dispozitiv. Pe lângă rezoluția de top, are și o diagonală imensă, așa că îți trebuie un perete dedicat pentru el.

Televizorul are diagonala de 98 de inci, sau 249 de centimetri. Acesta se adaugă portofoliului deja existent de televizoare cu rezoluție 8K, cu diagonala de 65, 75, 82 și 85 de inci. Toate folosesc tehnologia QLED, iar la interior au și procesoare Quantum Processor 8K, dedicate noii rezoluții.

Televizoarele au integrat și sistemul propriu Samsung, bazat pe inteligență artificială, pentru transformarea conținutului de rezoluție scăzută la rezoluție 8K.

Desigur, Samsung aduce și asistentul virtual Bixby pe televizoare. Acesta e capabil să răspundă comenzilor vocale, iar cu ajutorul funcției Universal Guide, ar trebui să îți fie mai ușor să găsești show-uri la care să te uiți.

Televizorul de doi metri și jumătate, cu rezoluție 8K, nu are încă o dată de lansare și nici un preț estimativ. Totuși, e destul de simplu să ne dăm seama că prețul va fi format din cinci cifre, când vine vorba de moneda locală. Astfel, cea mai importantă e cifra de început.