Samsung Galaxy Note 10, lansat: preț, specificații și noutăți

Samsung Galaxy Note 10, lansat: preț, specificații și noutăți

Samsung Galaxy Note 10 a fost anunțat oficial. Va fi disponibil din august și, ei bine, va fi în două versiuni. E o premieră însemnată de la Samsung. Diferențele nu sunt mari, dar sunt suficiente cât să te facă să te gândești bine înainte să cumperi. Și da, vorbim de un telefon 5G, pentru că aceasta va fi norma în 2020.

Samsung Galaxy Note 10 e telefonul care îți arată, pe de o parte, ce crede producătorul că e un smartphone bun pentru un power user, dar și ce ar trebui să vezi și-n telefoanele viitoare. În 2020, Samsung Galaxy S11 va prelua câteva trăsături de la noul telefon. Până atunci, e timpul să afli ce oferă acesta. În două versiuni, de acum.

Cele două Samsung Galaxy Note 10

Samsung Galaxy Note 10 pret specificatii lansat oficial (1)

Samsung Galaxy Note 10 e un telefon pregătit pentru 5G și, totodată, e pentru power useri, creatori, diverși oameni care prețuiesc un S Pen. Da, e și primul telefon fără mufă de căști. Mai jos găsești ce au diferit, dar și ce au în comun.

Cele două au în comun spațiul de stocare: 256 GB în versiune standard și 512 GB dacă vrei mai mult. Galaxy Note 10 e singurul care beneficiază de slot pentru microSD și poți duce spațiul de stocare la 1 TB.

Samsung Galaxy Note 10 de 6,3 inci e versiunea mică, să-i zicem standard. Are un ecran de 6,3 inci Dynamic AMOLED produs de Samsung la rezoluție Full HD+ cu 401 ppi, un procesor Qualcomm Snapdragon 855 sau Exynos 9825 și o baterie de 3.500 mAh. Telefonul beneficiază de 8 GB memorie RAM, iar dacă prinzi modelul cu 5G acela are 12 GB.

Samsung Galaxy Note 10 de 6,8 inci e versiunea Plus. Așa îl vei regăsi peste tot. Are o baterie de 4.300 mAh și 12 GB de memorie RAM în orice versiune îl cumperi. Ecranul de 6,8 inci e tot Dynamic AMOLED, doar că e 2K+. Calitatea ar trebui să fie aceeași, rezoluția diferă.

Ambele telefoane pot fi încărcate mai repede, cu un încărcător de 45 wați. Acela nu e însă în cutie, ci poate fi cumpărat separat. Niciun telefon nu mai are jack de căști, așa că te bazezi pe unele wireless sau pe USB-C.

Versiunile 5G vor fi dependente de operator, așa că nu te aștepta să le găsești peste tot. Cert e însă că vor fi norma anului 2020. O certitudine e că Galaxy Note 10 5G nu va fi disponibil decât în Coreea de Sud. Celelalte țări vor avea doar versiunea mare cu 5G.

Preț pentru noile telefoane de la Samsung

Samsung Galaxy Note 10 pret specificatii lansat oficial (7)

Samsung Galaxy Note 10 de 6,3 inci

  • 950 de dolari pentru versiunea 4G/LTE
  • 1.050 de dolari pentru versiunea 5G

Samsung Galaxy Note 10 de 6,8 inci

  • 1.100 de dolari pentru versiunea 4G/LTE
  • 1.300 de dolari pentru versiunea 5G

Ce noutăți găsești pe fiecare dintre telefoane

Samsung Galaxy Note 10 pret specificatii lansat oficial (2)

Ambele telefoane folosesc același tip de camere. Astfel, vorbim de una principală de 12 megapixeli cu stabilizare de imagine și diafragmă dublă cu f/1.5 și f/2.4. Mai e un senzor de 12 MP pentru camera zoom tot cu stabilizare de imagine. Iar camera ultrawide e de 16 megapixeli. Ansamblu triplu e preluat de pe Samsung Galaxy S10.

O diferență e că Samsung Galaxy Note 10 Plus are și un senzor 3D ToF pentru aplicații cu realitatea augmentată. De exemplu, poți crea modele 3D și poate scana obiecte de până la 80 de cm cubi.

Camera de selfie, amplasată pe centrul ecranului, e la fel pe ambele: 10 MP.

S Pen a devenit mai util. Odată cu Galaxy Note 10, acest stylus poate controla diverse aplicații și prin mișcare. De exemplu, poți controla volumul pe YouTube prin mișcări pe verticale. Iar Samsung promite că alți dezvoltatori vor avea acces la acesta, ca să-și adapteze aplicațiile. Iar bateria e mai bună, ține mai mult.

Samsung Galaxy Note 10 e primul telefon al producătorului fără mufă de căști

Samsung Galaxy Note 10 pret specificatii lansat oficial (3)

Inevitabilul s-a produs: Samsung Galaxy Note 10 nu mai are jack de 3,5 mm pentru căști. Astfel, Samsung intră într-un club al producătorilor care au renunțat la mufa clasică. Vei avea la dispoziție căști pe USB-C sau wireless, aici unde intră și Galaxy Buds.

Vestea mai bună, ca să uiți de căști, e că telefonul are nevoie doar de-un cablu USB-C ca să fie conectat la un monitor sau chiar laptop și să ai acces la o versiune desktop de Android. Știi opțiunea, că până acum era disponibilă prin DeX. Ei bine, de-acum e doar prin cablu.

Cea mai utilă parte a acesteia e că pe un laptop cu Windows, de exemplu, poți avea telefonul într-o fereastră – o oglindire a lui pe ecran – sau ai direct desktop cu sistemul de pe telefon. Astfel, ai acces mai intuitiv la aplicații și conținut. Totodată, poți răspunde la mesaje direct de pe laptop.

Telefoanele intră acum la precomandă. Din 23 august vor fi livrate. Nu toate țările vor avea aceleași versiuni.

Citește și: