Samsung Galaxy Fold, lansat oficial: ce poate să facă un telefon pliabil de 2000 de euro

Samsung Galaxy Fold, lansat oficial: ce poate să facă un telefon pliabil de 2000 de euro
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
07:56 21.02.2019

Toată lumea a așteptat evenimentul de aseară pentru a vedea în detaliu noile Galaxy S10, Galaxy S10+ și Galaxy S10e. În același context însă, sud coreenii au dezvăluit primul telefon pliabil al gigantului. Samsung Galaxy Fold ar putea fi lansarea revoluționară a anului.

În ultimele săptămâni, valul de speculații legate de Galaxy S10 a fost copleșitor și cele mai multe dintre ele s-au dovedit a fi adevărate. Trecând însă peste mult așteptatul gadget, foarte mulți au fost curioși despre aspectul final și prețul pentru primul telefon pliabil.

Dezvăluit în același context la Unpacked, Samsung Galaxy Fold combină utilitatea unei tablete cu portabilitatea unui telefon. Doritorii îl vor putea achiziționa în maxim două luni, deși este imposibil de prezis dacă ai cum să-i justifici prețul de aproape 2000 de euro, indiferent de ce este capabil.

Samsung Galaxy Fold pare un telefon obișnuit de la exterior. Are un ecran exterior de 4,6 inci și câteva camere pe spate. Dacă îl deschizi însă ca pe o carte, vei descoperi un panou de 7,3 inci cu un raport de aspect apropiat de 4:3. Datorită unei balamale revoluționare, când îl deschizi, nu îți dai seama că a fost închis vreodată. Conținutul afișat pare dintr-o bucată. samsung galaxy fold open

Ca respectivul ecran de dimensiuni generoase să fie mai uitl, telefonul vine la pachet cu o funcție intitulată App Cotinuity care îți aduce automat pe ecranul mare conținutul la care te uitai cu telefonul închis. În plus, include un sistem intitulat 3-way multitasking care facilitează afișarea a trei aplicații simultane de mobil pe ”tabletă”. WhatsApp, Microsoft Office și YouTube vor fi suportate din start.

Ca acest volum de procesare de informații să fie posibil, Galaxy Fold ascunde la interior un Snapdragon 855 cu 12GB RAM și 512GB de spațiu ultra rapid UFS 3.0. Doi acumulatori cu o capacitate totală de 4380mAh ar trebui să te țină departe de priză pe parcursul unei zile.

Galaxy Fold are un total de șase camere, cu un aranjament destul de ciudat. Are trei camere pe spate, una pe partea din față și alte două camere pe interior. Indiferent cum îl folosești, vei putea să faci poze. Pe piața din Europa va ajunge la prețul 2000 de euro începând cu 3 mai. În funcție de operatorul tău, îl vei putea achiziționa cu conectivitate LTE sau 5G.samsung galaxy fold 2

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI