Rusia s-a lăudat cu drona ”invizibilă”, în primul zbor de test: ce poate să facă Suhoi S-70 Okhotnik-B

Rusia obișnuiește destul de des să se laude cu realizările sale militare prin intermediul unor clipuri oficiale. Clipul de mai sus cu primul zbor al dronei Suhoi S-70 Okhotnik-B este doar cel mai recent episod.

Dacă ai o fascinație pentru tehnologia rusească, Ministerul Apărării de la Moscova a publicat de curând cun clip cu zborul de test al unei drone de top. Conform primelor indicații, aceasta este imposibil de depistat în zbor cu ajutorul celor mai recente generații de radar. Cu alte cuvinte, Suhoi S-70 Okhotnik-B este o dronă invizibilă care poate provoca haos pe o suprafață surprinzător de mare, fără să poate fi interceptată cu ușurință.

Aeronava fără pilot are o greutate totală de aproximativ 20 de tone. Poate zbura până la 5000 de kilometri și se deplasează cu o viteză medie de 1000 de kilometri pe oră. Clipul a devenit deja viral și s-a propagat în fiecare colț al internetului, cu ajutorul agențiilor de presă. Inițial, a fost postat pe Twitter de către Ministrul rus al Apărării .

În privința designului general, aeronava este similară cu modelul american RQ-170 Sentinel. Drona de atac este prima propulsată de un motor cu reacție creată de Rusia. În videoul de mai sus, se pot vedea decolarea, cum efectuează o serie de manevre în aer și momentul aterizării. Dacă ar fi să-i credem pe ruși, aeronava a efectuat zborul de mai sus sâmbăta trecută și a durat aproximativ 20 de minute.

Primele detalii referitoare la Suhoi S-70 Okhotnik-B au ajuns online în luna ianuarie a acestui an. La momentul respectiv, au început să circule pe internet mai multe imagini, printre care și cea de mai sus. La începutul anului, nu se știa însă dacă respectiva creație este capabilă să zboare sau se mai află încă în stadiul de prototip nefuncțional. În orice caz, mai sunt multe particularități care nu se cunosc despre drona ”invizibilă”.

Alexandru Puiu
08:59 08.08.2019
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video