RPG-urile clasice vor reînvia pe console: Baldur`s Gate, Neverwinter Night și altele

RPG-urile clasice vor reînvia pe console: Baldur`s Gate, Neverwinter Night și  altele

Dacă te-ai jucat în copilărie RPG-uri clasice de la Bioware, multe dintre ele vor reveni pe console până la finele acestui an.

Când eram mic, pasionații de RPG-uri se împărțeau în amatori de Diablo și fani înrăiți Baldur`s Gate. Cei din urmă erau mai fuduli pentru că întreaga serie de RPG-uri din portofoliul BioWare respecta cu precizie elvețiană toate specificațiile documentației Dungeons & Dragons sau D&D.

Între timp, acel tip de jocuri și-a pierdut din popularitate. Cei mai mulți gameri optează pentru Fortnite, iar conceptul de RPG face referire la Fallout sau, în cel mai bun caz, Witcher. În cazul în care ai visat însă la o reînviere a tradițiilor de demult în materie de Role Playing Games, te vei bucura să afli că o marte parte dintre titlurile clasice vor reveni în curând pe consolele moderne.

Jocurile vor trece printr-un proces de reinventare vizuală, dar experiența efectivă va rămâne neschimbată. Readucerea la viață va fi posibilă datorită unui parteneriat semnat de curând între Beamdog și Skybound Games. Contractul prevede transpunerea pe PlayStation și Xbox a unor titluri precum Baldur`s Gate, Baldur`s Gate II, Baldur`s Gate: Siege of Dragonspear, Icewind Dale, Planescape: Torment și Neverwinter Nights.

Toate aceste titluri vor ajunge pe console peste câteva luni, fără să fi fost oferit un termen clar de lansare. Nici măcar nu știm sigur dacă vor ajunge pe Nintendo Switch sau vor fi limitate la consolele Sony și Microsoft. Chiar și în aceste condiții, o veste bună nu trebuie neglijată. În plus, știm sigur că se vor lansa toate înainte de finele anului, deci nu trebuie să mai așteptăm foarte mult până când vor fi confirmate toate detaliile.

Comunicatul de presă care confirmă contractul dintre cele două companii atestă faptul că nu mai avem foarte mult de așteptat. În plus, primul trailer împreună cu alte câteva noutăți pe marginea subiectului vor fi cu siguranță făcute publice în cadrul PAX East Boston în perioada 28 – 31 martie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: