România nu există: dosarul Revoluției a trecut de la dramă la circ

România nu există: dosarul Revoluției a trecut de la dramă la circ
Sursa foto: Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

România nu există, dar, paradoxal, e țara tuturor posibilităților. Dar nu acele posibilități de care ai vrea să auzi neapărat. Și țara asta continuă să demonstreze aceste lucruri ori de câte are ocazia.

Sunt știri peste care poate sari pentru că nu crezi în veridicitatea lor. Altele, pur și simplu, te lasă mască. Dacă lucrurile s-ar întâmpla într-o oarecare ordine pe aici, indiferent ce înțelegi prin cuvântul ordine, atunci România n-ar trebui să existe.

Iată cele cinci știri care-ți arată că în România nu te poți plictisi. N-ai cum.

Dosarul Revoluției, de la dramă la circ

La Înalta Curte de Casație și Justiție a avut loc primul termen din dosarul Revoluției. Adică dosarul ăla în care Ion Iliescu e acuzat de crime împotriva umanității și la care fostul președinte n-a catadicsit să se prezinte.

Au făcut-o, însă, la cererea procurilor, sute de persoane – 700 de oameni de rând care au fost citați pentru diverse declarații în dosar. Și e doar o primă tranșă (oricât de cinic ar suna), pentru că numărul total al persoanelor citate e de 5.000.

Iar când sute de persoane, majoritatea în vârstă și cu probleme de sănătate, sunt înghesuite într-un spațiu mic, n-are ce să iasă bine. S-a creat haos, oamenilor li s-a făcut rău și a fost nevoie de intervenția medicilor. Sursa: Adevărul

Mercedes dă bine în poze, chiar și-n flăcări

Uite încă o știre pe care poate ai ratat-o. Un model Mercedes Benz a luat foc în timp ce se afla în mers, pe DN 17, în Pasul Mestecăniș. Nimic ciudat, nu? Ce dacă-i Mercedes, se poate întâmpla și la giganții premium. Interesant e, însă, ce s-a întâmplat după.

Șoferița a reușit să iasă din mașină, dar în timp ce focul se răspândea rapid la toată maşina, mai mulţi şoferi au oprit în parcarea respectivă, atraşi de fumul pe care îl degaja incendiul. Curioșii care au oprit au preferat să filmeze scena cu telefoane mobile decât să folosească stingătoarele din mașini, autoturismul făcându-se scrum.

Nu e chiar ca și cum s-ar transmite sfârșitul lumii live pe Facebook, dar undeva pe acolo. Sursa: Obiectiv Suceava

România nu există: Vaslui nu se dezice

Da, știu, poate că nu mai reprezintă o știre scandalurile din Vaslui. Dar nu e genul ăla de scandal care-ți vine prima dată în cap, cu un el amețit bine și o ea care nu vrea să tacă, potrivit declarațiilor ulterioare date la Poliție.

De data asta, s-a întâmplat un scandal într-un club, unde un bărbat s-a supărat pe DJ că nu-i punea piesele preferate. Nu știm dacă era vorba de „Cap și pajură”, dar nu asta e discuția.  Ideea e că a decis ulterior să se răzbune pe agenții de pază care l-au scos cu forța din club. S-a dus la mașină, a luat drujba si s-a întors să-i ameninte pe bodyguarzi că le ia gâtul.

Omu’ poate d-aia umbla cu drujba în mașină, că nu se știe niciodată când ai nevoie de ea. Sursa: Vremea Nouă

Cerem ajutor, dar nu să audă toată lumea

Paznicul Palatului Braunstein din Iași a fost amendat de un polițist local pentru tulburarea liniștii publice. Nu pentru că a făcut cine știe ce scandal, nu.

A îndrăznit să strige după ajutor în momentul în care hoții de fier vechi au venit să prădeze monumentul, potrivit primarului Iași, Mihai Chirică. Primarul a anunțat că a dispus concedierea agentului de la Poliția Locală.

Și n-ar fi prima oară când Poliţia Locală Iaşi o dă în bară. În august, doi polițiști au dezumflat roțile bicicletelor unor tineri, pentru că aceștia ar fi deranjat locuitorii din zonă. Sursa: HotNews

România nu există, dar arta fină poate că da

Știrile despre români care fură lucruri prin afară îi fac pe mulți să se simtă prost că sunt conaționali cu asemenea persoane. Că ne plac sau nu știrile astea, ele se întâmplă. Dar unii mai dau dovadă și de multă creativitate. Ca românii ăștia suspectați de Poliția din Belgia că au furat un monument format din mai multe statui din bronz, amplasate lângă o fântână din Bruges.

Un fel de simbol al orașului. Statuile arată așa și au cam cinci tone. Se zvonește că, după furt, românii au dus statuile la un centru de metale din Olanda, unde ar fi fost topite. Din nou, România nu există. Sursa: Digi24